Annonce
Aabenraa

Kommunen overtager truet bro ved Annies Kiosk

Broen ved på fastlandet, hvorfra der tidligere blev sejlet til Okseøerne, overtages nu af kommunen, som vil sætte den i stand, så den kan holde nogle år mere. Foto: Visit Aabenraa.
Naturstyrelsen ville fjerne bro ved Annies Kiosk i Sønderhav, men nu overtager Aabenraa Kommune i stedet ansvaret. Oprydning på Okseøerne er afsluttet.

Sønderhav: Det er muligvis den bådebro i verden, hvor der er konsumeret flest is. I hvert fald er bådebroen overfor Annies Kiosk i Sønderhav et populært opholdssted for gæster, der har forsynet sig i kioskens kolde afdeling.

Den gamle bådebro, hvorfra der for år tilbage gik både til Store Okseø, var i overhængende fare for at forsvinde i forbindelse med den oprydning på øen, som Aabenraa Kommune og Naturstyrelsen er gået sammen om.

Broen skulle egentlig være Naturstyrelsens ansvar, men nu har kommunen valgt at overtage broen i stedet.

- Det giver ikke så meget mening at rydde op og etablere sheltere på Store Okseø, når der ikke er nogen bro på landsiden, hvorfra man kan sejle dertil, siger Philip Tietje (V), der er formand for vækstudvalget.

Sagen blev kort drøftet på udvalgets møde for nylig, og nu er de sidste aftaler ved at komme på plads med Naturstyrelsen.

- Det er ikke vores opgave at understøtte nogen form for færgedrift, eller sørge for at gæster til Annies Kiosk kan lægge til ved broen, understreger skovrider Inge Gillesberg fra Naturstyrelsen Sønderjylland.

Selv om kommunen nu overtager broen, er der dog ingen planer om, at den faste sejlads mellem fastlandet og Store Okseø skal genoptages.

Annonce

Shelters på Store Okseø

Oprydningen på Store Okseø er overstået, og til foråret er det planen, at der skal etableres faciliteter til naturinteresserede turister, der selv kommer sejlende dertil - blandt andet skal der bygges shelters, hvor man kan overnatte.

Der er også planen at etablere en pontonbro på Store Okseø.

Godt for Sønderhav

Ib Krogh Nielsen fra Sønderhav har lejlighedsvis sejlet folk over til Store Okseø, og han er glad for at bådebroen ved Annies Kiosk bliver bevaret.

- Det er rigtigt godt, at kommunen nu vil sætte den bro i stand, og det er godt, at den bevares, siger han.

- Den har dog ikke længere nogen betydning for Store Okseø. Folk, der vil derover, kan jo sejle andre steder fra. Men broen har stor betydning for Sønderhav og for Annies Kiosk, fordi folk kommer sejlende dertil og lægger til ved broen, pointerer han.

Ib Krogh Nielsen foreslår at kommunen tager initiativ til et brolaug, der kan står for pasning og vedligeholdelse af broen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce