Annonce
Varde

Kommunen overvejer røgfri skoletid

Knap hver femte af de unge, der ryger, røg første gang i skoletiden, står der i forvaltningens tekst til politikerne. Nu bliver det måske forbudt for eleverne at ryge i skoletiden. Arkivfoto: Mette Mørk

Varde Kommune: Der bliver arbejdet på at indføre røgfri arbejdstid for Varde Kommunes ansatte, men det kan være, at også skoleeleverne må slukke smøgen i skoletiden.

Politikerne i Udvalget for Børn og Læring er nemlig ved at arbejde med sine indsatsområder, og her har forvaltningen foreslået, at én af indsatserne skal være røgfri skoletid. I forvejen er skolernes matrikler røgfrie, men i dag kan lærerne og de ældste elever forlade matriklen og ryge udenfor skolens område i frikvartererne. Det er slut, hvis der bliver indført røgfri skoletid.

Forslaget går på, at røgfri skoletid skal afprøves på udvalgte skoler i næste skoleår. Fra august 2020 skal det være helt slut med, at skoleelever i hele kommunen ryger, fra de møder i skolen, til de har haft deres sidste lektion.

I første omgang har politikerne skudt dette og andre forslag, der skal sikre "sund kultur for hjerne og krop", til hjørne, fordi de vil koordinere indsatserne med indsatser i andre politiske udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce