Annonce
Billund

Kommunen sagde nej til seks ferielejligheder

Elisa ville gerne have revet laden og fjernet gyllebeholderen for at bygge endnu et hus med ferielejligheder, men det ville Billund Kommune ikke give tilladelse til. Foto: Lise Nørgaard

Hensynet til den omkringliggende natur var et tungtvejende argument for, at beboeren på Annexvej 5 ved Billund ikke kan få lov at bygge sin kostald om til seks ferielejligheder.

Billund: Det bliver ikke muligt for beboerne på Annexvej 5 ved Billund at oprette yderligere seks ferielejligheder. Billund Kommune har besluttet at vende tommelfingeren nedad til spørgsmålet.

Det er blandt andet hensynet til den omkringliggende natur, som har fået et flertal af politikerne i teknik- og miljøudvalget til at sige nej til ønsket om at ombygge en gammel kostald til yderligere seks ferielejligheder.

Det var dog et splittet udvalg, som nåede frem til afvisningen. Formand Per Nyhus (DF) gik ind for, at der skulle gives tilladelse, og det samme gjorde Ivar Nørlund (V). De tre resterende medlemmer af udvalget - Arne Spangfort Christensen (S), Lars Thomsen (V) og Jørn Poulsen (V) - stemte dog imod.

- Jeg var af den overbevisning, at vi skulle prøve at give dem en tilladelse, blandt andet fordi de har fire i forvejen. Men det kunne ikke lade sig gøre, siger Per Nyhus.

Annonce

Ligger godt for Billund

Formanden lægger ikke skjul på, at han ærgrer sig over at blive nedstemt. Han mener, de ekstra ferielejligheder havde æret en god idé, selvom der altså ville være visse gener i forhold til naturen i området.

- Jeg synes, det er træls, for jeg kan godt lide, hvis man får lidt liv på landet. Det ligger jo godt i forhold til Billund, og det er ikke alle turister, som ønsker at bo i Billund by, så efterspørgslen er der, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce