Annonce
Varde

Kommunen skyller ud og bygger nye toiletter i både klit og by

Det midlertidige toilet på p-pladsen ved Hvidbjerg Strand udskiftes i 2022 med et permanet toilet. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Blåvand Borgerforening roser kommunen for at opruste på toiletområdet. Nye toiletter opføres blandt andet ved Hvidbjerg Strand og Skallingen, ligesom der opstilles en toiletvogn på Hafnia-grunden ned til Blåvand Strand. Varde by får også nye toiletter.
Annonce

Varde Kommune: Kun en tåbe frygter ikke ramaskriget fra en trængende borger eller turist, der ikke kan finde et offentligt toilet. Og nu tager Varde Kommune toiletbørsten i den anden hånd og vil de kommende tre år opføre eller udskifte 11 offentlige toiletter.

Derudover har Varde Kommune indgået en aftale med Naturstyrelsen Blåvandshuk om at opstille en toiletvogn på Hafnia-grunden. Manglen på samme har tidligere skabt store protester, da Hafnia-grunden fører ned til en af kommunens mest besøgte badestrande, Blåvand Strand.

Annonce

Rigtig dejligt

Blåvand Borgerforening glæder sig over, at den ikke igen skal kæmpe for en toiletvogn på Hafnia-grunden.

- Vi glæder os til at få en midlertidig toiletvogn. Det er rigtig, rigtig dejligt, siger Mariane Nygaard Holm fra bestyrelsen i Blåvand Borgerforening.

Og hun roser samtidig Varde Kommune for at få styr på toiletforholdene ved Sandkassen på Fyrvej mellem Blåvand by og Blåvandshuk Fyr.

- Vi er superglade for handicaptoilettet ved Sandkassen, siger Mariane Nygaard Holm om toilettet, der er åbent hele året.

Hun håber også på sigt, at der som eksempelvis ved Blåvandshuk Fyr eller Hvidbjerg Strand placeres nogle store affaldsbeholdere på Hafnia-grunden, som ejes af Naturstyrelsen.

Annonce

Rakettoilettet fuser ud

Kommunens nye toiletplan har grundlæggende fokus på kystområderne og de større byer. I Varde skal toiletterne på Fogtmanns Plads og Stålværkspladsen udskiftes.

Hvis det lykkes at få alle tilladelser igennem, bygger Varde Kommune et nyt offentligt toilet ved Blåvandshuk Fyr, hvor parkeringspladsen samtidig udvides. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Driftschef Bjarne Fly fra Varde Kommune fortæller, at fem gamle toiletter i den gode sags tjeneste må lade livet.

-  Det er rakettoiletterne, der er et hul i jorden. De stinker, når du kommer ind, siger Bjarne Fly.

Rakettoiletter står i dag på de kommunale rastepladser. To af stederne vil der blive opstillet nye og tidssvarende toiletter.

Annonce

Mere rengøring

Bjarne Fly fortæller, at kommunen fra påsken til uge 33 samtidig vil gøre rent to gange om dagen på kysttoiletterne mod normalt en gang. Det er en politisk beslutning for at øge oplevelsen for turisterne.

De kommende år opfører eller udskifter Varde Kommune 11offentlige toiletter. Arkivfoto Henrik Reintoft

Som det største enkeltprojekt opfører kommunen nye toiletter på parkeringspladsen ved Blåvandshuk Fyr, der er kommunens meste besøgte sted. I dag er der toiletter i forbindelse med Blåvand Fuglestation. Bjarne Fly oplyser, at kommunen også vil udvide antallet af parkeringspladser ved Blåvandshuk Fyr.

- Vi er i gang med at søge tilladelse. Jeg håber, vi får det på plads i 2022, siger Bjarne Fly.

Nye toiletter på vej

Varde Kommune har i dag 43 toiletter, hvoraf de tre er privatejet, men hvor kommunen gør rent. Der er til og med 2025 sat 700.000 kroner af om året til renovering eller nye toiletter.

De kommende år er følgende nye toiletter på vej:

2021: Høfde 7-8 ved Hvidbjerg Strand, Skallingen, Blåvand midtby, rastepladsen Skødstrup nord for Oksbøl, Jernbanegade i Ølgod og Børsmose Strand.

2022: Parkeringspladsen ved Hvidbjerg Strand, parkeringspladsen ved Blåvandshuk Fyr, rastepladsen Kløvbakken ved Filsø/Henne og Stålværkspladsen i Varde.

2023: Fogtmanns Plads i Varde.

Vejers Strand får også et nyt toilet i forbindelse med det endnu ikke projekterede ”Soltorvet”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce