Annonce
Varde

Kommunen solgte rådhus for 18 millioner - køber det tilbage for 1,9 millioner og to grunde

Rådhuset i Nørre Nebel har stået tomt siden 2007. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Varde Kommune har solgt dyrt og købt billigt. Rådhuset i Nørre Nebel blev i 2006 solgt for 18 millioner kroner. Nu bliver det købt tilbage for 1,9 millioner kroner samt to grunde, der skal udstykkes fra rådhusgrunden.

Nørre Nebel: Varde Kommune køber det tidligere rådhus i Nørre Nebel og river det ned. Det har byrådet besluttet tirsdag aften.

Det er ikke besluttet, hvad kommunen vil med området, men det er en forudsætning for handlen, at en del bliver parcelhusgrunde. Prisen er nemlig 1,9 millioner kroner samt to valgfrie parcelhusgrunde efter udstykningen. Sælgeren får også førsteret til at købe to valgfrie grunde til markedspris.

Det er nærmest en slik i forhold til, hvad Varde Kommune solgte rådhuset til. Det blev solgt allerede i 2006, hvilket faktisk var inden, at Blaabjerg Kommune formelt ophørte med at eksistere. Dengang blev det solgt for 18 millioner kroner til Nic. Christiansen Gruppen, der ville bygge et feriecenter på området. Det blev dog aldrig til noget, og Jesper P. Ramskov købte den i 2013 for 2,5 millioner kroner. Nu har han altså solgt det videre til kommunen.

Annonce

Økonomi

Salgsprisen er 1,9 millioner kroner samt de særlige vilkår vedrørende fire parcelhusgrunde på rådhusgrunden.Derudover er det besluttet at rive bygningen ned. Det er forventet, at det vil koste 2,2 millioner kroner.

Lokalplanen skal laves om, hvis området skal bruges til andet end feriecenter.

Hvis politikerne beslutter sig for at udstykke hele grunden til 30 parcelhusgrunde vil de samlede udgifter være knap ni millioner kroner.

Forvaltningen vurderer, at en parcelhusgrund kan sælges for cirka 260.000 kroner. Ganget med 30 bliver det en indtægt på 7,8 millioner kroner.

Huset har adskillige gange været ramt af hærværk. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard

Glade politikere

Niels Christiansen har i længere tid ønsket, at kommunen købte rådhuset, så der kunne ske noget på grunden.

- Når man går inde i centrum af Nørre Nebel ved Netto, så ligger den der mørke bygning uden liv og uden lys i vinduerne, som, man kan se, forfalder, siger han.

Viceborgmester Anders Linde (V) er også glad for købet.

- Det er jo gået hen og blevet en øjebæ ude i Nørre Nebel. Vi vil selvfølgelig gerne have, vores kommune og vores byer ser ordentlige ud. Og så tror jeg også, at det på sigt - og jeg siger "på sigt" - bliver en god forretning, siger han.

Usikker fremtid

Spørgsmålet er nu, hvad grunden skal bruges til. Det er der ikke taget stilling til, bortset fra at der skal udstykkes mindst fire parcelhusgrunde til sælgeren.

Viceborgmester Anders Linde (V) siger meget bevidst "på sigt", når han taler om fremtiden for grunden, for han påpeger, at der allerede er mange private byggegrunde i Nørre Nebel, og at kommunen skal finde penge til byggemodning, før der kan blive bygget. Han vil derfor ikke afvise, at området skal henlægge som en græsplæne i nogen tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce