Annonce
Billund

Kommunen tøver med at indskrænke genbrugspladsers åbningstid

Billund Kommune har besluttet, at de mindre genbrugsstationer i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov skal videoovervåges. Arkivfoto

Billund Kommune vil vente med at indføre faste åbningstider på nærgenbrugsstationer. Lokalråd bliver indkaldt til møde for at udveksle erfaringer.

Billund Kommune: De mindre genbrugsstationer i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme kan se frem til at blive videoovervåget. Det har politikerne i teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune besluttet.

Til gengæld er det besluttet at vente med eventuelt at indhegne pladserne. Kommunen vil nu holde et møde med de forskellige lokalråd for at få deres input, inden der bliver truffet en endelig beslutning. Udvalgets formand er dog ikke tilhænger af en indhegning.

- Min personlige holdning er, at hvis man begynder at indhegne pladserne, er der også nødt til at være en låge, og så har vi pludselig faste åbningstider. Det vil presse de frivillige, for så skal de være der på bestemte tidspunkter. Hvis der ikke er åbent mere eller mindre hele tiden, synes jeg, at fidusen går lidt af det, siger Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at vi skal til at overvåge pladserne. Men det vil jeg hellere, end at jeg vil begynde at indføre faste åbningstider.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Problemer med indpendling

Pladsen i Vorbasse er i forvejen hegnet ind, men selvom der i første omgang ikke kommer hegn om pladserne i Filskov og Sdr. Omme, er forventningen, at videoovervågningen vil føre noget positivt med sig.

- Vi hører, at der kommer nogle udefra og afleverer deres affald, og så handler det om at fange de få promiller, som er ligeglade og smider deres ting i den første container, de ser, siger Per Nyhus, som tror, at videokameraerne vil have en fornuftig og præventiv virkning.

- I det øjeblik, der kommer videoovervågning, tror jeg, at langt de fleste ting, som foregår selvom de ikke burde foregå, stopper helt af sig selv, siger han.

Bedre end faste åbningstider

Videoovervågningen af de tre genbrugspladser vil koste 200.000 kroner at få etableret, og derefter vil det koste en 10.000 kroneseddel om året i vedligehold. Penge, som godt kunne have været brugt til noget andet. Alligevel mener udvalgsformanden, at det er det bedste alternativ, der er valgt.

- Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at vi skal til at overvåge pladserne. Men det vil jeg hellere, end at jeg vil begynde at indføre faste åbningstider, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce