Annonce
Billund

Kommunen tøver med at indskrænke genbrugspladsers åbningstid

Billund Kommune har besluttet, at de mindre genbrugsstationer i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov skal videoovervåges. Arkivfoto

Billund Kommune vil vente med at indføre faste åbningstider på nærgenbrugsstationer. Lokalråd bliver indkaldt til møde for at udveksle erfaringer.

Billund Kommune: De mindre genbrugsstationer i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme kan se frem til at blive videoovervåget. Det har politikerne i teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune besluttet.

Til gengæld er det besluttet at vente med eventuelt at indhegne pladserne. Kommunen vil nu holde et møde med de forskellige lokalråd for at få deres input, inden der bliver truffet en endelig beslutning. Udvalgets formand er dog ikke tilhænger af en indhegning.

- Min personlige holdning er, at hvis man begynder at indhegne pladserne, er der også nødt til at være en låge, og så har vi pludselig faste åbningstider. Det vil presse de frivillige, for så skal de være der på bestemte tidspunkter. Hvis der ikke er åbent mere eller mindre hele tiden, synes jeg, at fidusen går lidt af det, siger Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at vi skal til at overvåge pladserne. Men det vil jeg hellere, end at jeg vil begynde at indføre faste åbningstider.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Problemer med indpendling

Pladsen i Vorbasse er i forvejen hegnet ind, men selvom der i første omgang ikke kommer hegn om pladserne i Filskov og Sdr. Omme, er forventningen, at videoovervågningen vil føre noget positivt med sig.

- Vi hører, at der kommer nogle udefra og afleverer deres affald, og så handler det om at fange de få promiller, som er ligeglade og smider deres ting i den første container, de ser, siger Per Nyhus, som tror, at videokameraerne vil have en fornuftig og præventiv virkning.

- I det øjeblik, der kommer videoovervågning, tror jeg, at langt de fleste ting, som foregår selvom de ikke burde foregå, stopper helt af sig selv, siger han.

Bedre end faste åbningstider

Videoovervågningen af de tre genbrugspladser vil koste 200.000 kroner at få etableret, og derefter vil det koste en 10.000 kroneseddel om året i vedligehold. Penge, som godt kunne have været brugt til noget andet. Alligevel mener udvalgsformanden, at det er det bedste alternativ, der er valgt.

- Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at vi skal til at overvåge pladserne. Men det vil jeg hellere, end at jeg vil begynde at indføre faste åbningstider, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce