Annonce
Billund

Kommunen tøver med støtte til håndboldklubben

Billund Kommune vil gerne i dialog med GGIF Håndbold, inden der bliver taget stilling til, om kommunen skal blive sponsor for klubben. Arkivfoto: Jim Hoff
2. divisionshåndbold er ikke absolut eliteniveau, og derfor tøver Billund Kommune med at støtte GGIF Håndbold. Kommunen vil dog gerne i dialog med håndboldklubben, inden der bliver taget en endelig beslutning.

Grindsted: Det bliver ikke i første omgang, at Grindsted GIF's håndboldafdeling kan se frem til et sekscifret beløb i økonomisk støtte fra Billund Kommune.

Håndboldklubben, der for få år siden spillede i serie 1, men som nu har en målsætning om i løbet af et par sæsoner at avancere til 1. division, har øget sit sponsorbudget med cirka 400.000 kroner årligt, og klubben vil derfor gerne have, at den lokale kommune er med til at bakke op om håndbold på eliteniveau. Derfor var Billund Kommune blevet ansøgt om støtte på 100.000 kroner om året i de kommende to år, men den diskussion har politikerne i første omgang besluttet at kaste til hjørne.

Sagen har været på dagsordenen i økonomiudvalget, men her blev konklusionen, at der først på et senere tidspunkt vil blive taget en endelig beslutning.

- Vi vil gerne have en dialog med håndboldklubben og dybere ned i sagen, inden vi tager en endelig beslutning, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Lever ikke op til kriterierne

Billund Kommune har en eventpulje, hvis formål er at fremme de visioner og strategier, som byrådet har lagt. Pengene fra eventpuljen kan derfor bruges til at støtte events eller til at sponsorere elitesport i lokalområdet. Blevet med dette er blot, at håndbold på 2. divisionsniveau, som er det niveau, GGIF skal spille i den kommende sæson, ikke bliver opfattet som elitesport.

- I dette tilfælde ligger ansøgningen ikke inden for de kriterier, der er lavet for eventpuljen. Så hvis vi skal støtte klubben, skal vi enten finde en anden måde at støtte den på, eller også skal vi ændre kriterierne for støtte fra eventpuljen, siger Ib Kristensen.

5.-plads i debutsæson

Sidste sæson var den første nogensinde for Grindsted GIF helt oppe i 2. division. Holdet sluttede på en femteplads, hvilket blev vurderet som godkendt for en debutsæson.

Grindsted åbner den nye sæson i 2. division med en hjemmekamp mod SGI Håndbold fra Esbjerg. Det nøjagtige spilletidspunkt er endnu ikke fastsat, men det bliver muligvis søndag den 22. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce