Annonce
Billund

Kommunen tøver med støtte til håndboldklubben

Billund Kommune vil gerne i dialog med GGIF Håndbold, inden der bliver taget stilling til, om kommunen skal blive sponsor for klubben. Arkivfoto: Jim Hoff
2. divisionshåndbold er ikke absolut eliteniveau, og derfor tøver Billund Kommune med at støtte GGIF Håndbold. Kommunen vil dog gerne i dialog med håndboldklubben, inden der bliver taget en endelig beslutning.

Grindsted: Det bliver ikke i første omgang, at Grindsted GIF's håndboldafdeling kan se frem til et sekscifret beløb i økonomisk støtte fra Billund Kommune.

Håndboldklubben, der for få år siden spillede i serie 1, men som nu har en målsætning om i løbet af et par sæsoner at avancere til 1. division, har øget sit sponsorbudget med cirka 400.000 kroner årligt, og klubben vil derfor gerne have, at den lokale kommune er med til at bakke op om håndbold på eliteniveau. Derfor var Billund Kommune blevet ansøgt om støtte på 100.000 kroner om året i de kommende to år, men den diskussion har politikerne i første omgang besluttet at kaste til hjørne.

Sagen har været på dagsordenen i økonomiudvalget, men her blev konklusionen, at der først på et senere tidspunkt vil blive taget en endelig beslutning.

- Vi vil gerne have en dialog med håndboldklubben og dybere ned i sagen, inden vi tager en endelig beslutning, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Lever ikke op til kriterierne

Billund Kommune har en eventpulje, hvis formål er at fremme de visioner og strategier, som byrådet har lagt. Pengene fra eventpuljen kan derfor bruges til at støtte events eller til at sponsorere elitesport i lokalområdet. Blevet med dette er blot, at håndbold på 2. divisionsniveau, som er det niveau, GGIF skal spille i den kommende sæson, ikke bliver opfattet som elitesport.

- I dette tilfælde ligger ansøgningen ikke inden for de kriterier, der er lavet for eventpuljen. Så hvis vi skal støtte klubben, skal vi enten finde en anden måde at støtte den på, eller også skal vi ændre kriterierne for støtte fra eventpuljen, siger Ib Kristensen.

5.-plads i debutsæson

Sidste sæson var den første nogensinde for Grindsted GIF helt oppe i 2. division. Holdet sluttede på en femteplads, hvilket blev vurderet som godkendt for en debutsæson.

Grindsted åbner den nye sæson i 2. division med en hjemmekamp mod SGI Håndbold fra Esbjerg. Det nøjagtige spilletidspunkt er endnu ikke fastsat, men det bliver muligvis søndag den 22. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce