Annonce
Billund

Kommunen tøver med støtte til håndboldklubben

Billund Kommune vil gerne i dialog med GGIF Håndbold, inden der bliver taget stilling til, om kommunen skal blive sponsor for klubben. Arkivfoto: Jim Hoff
2. divisionshåndbold er ikke absolut eliteniveau, og derfor tøver Billund Kommune med at støtte GGIF Håndbold. Kommunen vil dog gerne i dialog med håndboldklubben, inden der bliver taget en endelig beslutning.

Grindsted: Det bliver ikke i første omgang, at Grindsted GIF's håndboldafdeling kan se frem til et sekscifret beløb i økonomisk støtte fra Billund Kommune.

Håndboldklubben, der for få år siden spillede i serie 1, men som nu har en målsætning om i løbet af et par sæsoner at avancere til 1. division, har øget sit sponsorbudget med cirka 400.000 kroner årligt, og klubben vil derfor gerne have, at den lokale kommune er med til at bakke op om håndbold på eliteniveau. Derfor var Billund Kommune blevet ansøgt om støtte på 100.000 kroner om året i de kommende to år, men den diskussion har politikerne i første omgang besluttet at kaste til hjørne.

Sagen har været på dagsordenen i økonomiudvalget, men her blev konklusionen, at der først på et senere tidspunkt vil blive taget en endelig beslutning.

- Vi vil gerne have en dialog med håndboldklubben og dybere ned i sagen, inden vi tager en endelig beslutning, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Lever ikke op til kriterierne

Billund Kommune har en eventpulje, hvis formål er at fremme de visioner og strategier, som byrådet har lagt. Pengene fra eventpuljen kan derfor bruges til at støtte events eller til at sponsorere elitesport i lokalområdet. Blevet med dette er blot, at håndbold på 2. divisionsniveau, som er det niveau, GGIF skal spille i den kommende sæson, ikke bliver opfattet som elitesport.

- I dette tilfælde ligger ansøgningen ikke inden for de kriterier, der er lavet for eventpuljen. Så hvis vi skal støtte klubben, skal vi enten finde en anden måde at støtte den på, eller også skal vi ændre kriterierne for støtte fra eventpuljen, siger Ib Kristensen.

5.-plads i debutsæson

Sidste sæson var den første nogensinde for Grindsted GIF helt oppe i 2. division. Holdet sluttede på en femteplads, hvilket blev vurderet som godkendt for en debutsæson.

Grindsted åbner den nye sæson i 2. division med en hjemmekamp mod SGI Håndbold fra Esbjerg. Det nøjagtige spilletidspunkt er endnu ikke fastsat, men det bliver muligvis søndag den 22. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce