Annonce
Billund

Kommunen tager de frivilliges lokaler på Mødestedet: Hvor er demokratiet henne?

Vagn Dalgaard Sørensen, til højre, er formand for Grindsted Bridgeklub og oplever, at kommunen gafler sig ind på de lokaler, der skulle være de frivilliges. Troels Gydum, formand for Ældresagen i Grindsted, har tidligere skrevet læserbrev om det samme. Foto: Annette Bruun Jarl

Læserbrev: Åbent brev til udvalgsformand Robert Terkelsen, borgmester Ib Kristensen samt tiltrædende borgmester og udvalgsformand.

Grundet kommunens fortsatte begrænsning af de frivillige foreningers brug af Mødestedet deltog jeg som repræsentant for Grindsted Bridgeklub i en rundvisning af de nye mulige lokaler på Nymarksvej.

Det fik mig til at tænke på et møde i 2017 med borgmester Ib Kristensen, formand for udvalget Ruth Lauridsen, direktør for området samt kommunaldirektøren. Jeg deltog som repræsentant for Ældre Sagen sammen med daværende formand Ingelise Vejs og næstformand Troels Gydum.

Annonce

Emnet var vores ønske om at omdanne den gamle Nordre Skole til et frivillighus til glæde for alle foreninger. Det klare svar var "nej" – det var alt for dyrt, og samtidig repræsenterede grunden en meget stor værdi, som skulle danne grobund for et flot område til gavn for alle borgere i kommunen – det var lidt svært at argumentere imod – men Nordre Skole står der stadig endnu uberørt.

Borgmesteren tilbød i stedet en ombygning af Mødestedet, hvor alle foreninger ville få råderet over hele 1. etage samt cirka halvdelen af underetagen. Dette måtte vi så slå os til tåls med – beliggenheden var under alle omstændigheder perfekt.

Ombygningen blev foretaget – og vi var nogle stykker, der sammen med kommunens medarbejdere udarbejdede ny husorden, regler for brug samt vedtægter, og der blev nedsat et lokaleråd, der skulle administrere disse og være bindeleddet til kommunen.

Hvad skete der så?

Der blev aldrig mulighed for mere end ét lokale på 1. etage, og hurtigt blev et og senere to lokaler inddraget nedenunder. Nu er der kun store og lille sal samt køkkenet til rådighed – så salamimetoden er flittigt blevet brugt af kommunen.

Og i hele denne proces er vi i lokalerådet ikke en eneste gang blevet kontaktet og spurgt til råds – hvor er demokratiet henne?

Man skal ikke være meget matematiker for at kunne indse, at der ikke er meget fleksibilitet tilbage til alle de foreninger med kun to lokaler tilbage.

Mange foreninger vil nok fint kunne bruge Nymarksvej - men jeg tænker og føler mest med de ældre (måske lidt svagt gående), der i dag bruger Mødestedet til forskellige aktiviteter for at få lidt livskvalitet i deres dagligdag – de har ingen mulighed for at gå helt derom til udkants-Grindsted og vil stille og roligt blive mere ensomme og triste og få en meget dårligere livskvalitet med mere sygdom til følge og endnu større belastning for kommunen.

Hvor er alle løfterne, valgløfterne og de gode hensigter henne?

Kære politikere, I kan nå det endnu – stop dette og flyt nogle af de kommunale aktiviteter og medarbejdere om på Nymarksvej. Der er plads og endda muligheder for udvidelse, så I ikke senere skal til endnu engang at omgøre nogle af jeres beslutninger om sammenlægning og flytning af aktiviteter.

Set fra sidelinjen sker det gang på gang med store omkostninger for os alle.

Kære medborgere og foreninger i Grindsted – hvis I er enige med mig, så er det nu, I skal tilkendegive jeres utilfredshed med denne beslutning.

Jeg efterlyser et svar fra de afgående og nye politikere.

Man skal ikke være meget matematiker for at kunne indse, at der ikke er meget fleksibilitet tilbage til alle de foreninger med kun to lokaler tilbage.

Vagn Dalgaard Sørensen
Annonce
Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa Kommune

Annonce