Annonce
Billund

Kommunen takker nej til gave på 4,5 millioner kroner: Kunstgræsbane i Vorbasse er lagt på is

I november 2018 blev kunstgræsbanerne i Grindsted og Billund indviet. Det bliver dog ikke i denne omgang til en tredje kunstgræsbane i Billund Kommune, selvom lokale kræfter i Vorbasse har indsamlet 4,5 millioner kroner og er villig til at etablere den. Billund Kommune ønsker nemlig ikke at modtage den færdiganlagte kunstgræsbane som en gave. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Lokale folk i Vorbasse havde rejst 4,5 millioner kroner til anlæggelsen af en ny kunstgræsbane i Vorbasse. Men Billund Kommune ønsker ikke at tage imod banen som en gave - og dermed bliver banen ikke til noget.

Vorbasse: Var det noget med en gave i form af en færdiganlagt kunstgræsbane til en pris på 4,5 millioner kroner? Nej tak, lyder svaret fra Billund Kommune.

Som en del af det store byfornyelsesprojekt i Vorbasse har en lokal arbejdsgruppe gennem et par år arbejdet på at skaffe et beløb på 4,5 millioner kroner til anlæg af en kunstgræsbane samt et udendørs fitnessområde og et sandområde til blandt andet beachvolleyball eller beachhåndbold. Sandområdet er færdigt, og de udendørs fitnessredskaber er for tiden ved at blive stillet op. Etableringen af kunstgræsbanen ville dog kun blive på betingelse af, at Billund Kommune efter anlæggelsen ville overtage ejerskabet og dermed driften af banen.

At drifte kunstgræsbanen ville koste 100.000 kroner om året, men den udgift har politikerne altså ikke ønsket at tage på sig.

Annonce

- Vi er både overraskede, skuffede og superærgerlige over det. Men det er en beslutning, vi må tage til efterretning, siger Gitte Holmgaard, der er en af de aktive i arbejdsgruppen bag projektet Vorbasse Helårsaktivitetsbaner.

Lagt på is

Dermed er planerne om en kunstgræsbane i Vorbasse lagt på is.

- Det har hele tiden været præmissen, at den skulle drives af kommunen. Vi har sagt, at vi kan påtage os hele anlægsudgiften, men at drifte den er en kommunal opgave, siger Gitte Holmgaard.

Byfornyelse

  • Byfornyelse har gennem flere år været på tegnebrættet i Vorbasse.
  • Der er blevet holdt borgermøder, hvor byens borgere har haft mulighed for at komme med ønsker til den kommende byfornyelse.
  • En af de ting, der er på tegnebrættet, er et nyt torv, ligesom skolen og fritidscentret skal bindes bedre sammen.
  • Både kommunen og staten har bidraget økonomisk til byfornyelsen.

Politikerne havde i forbindelse med årets budgetforhandlinger mulighed for at afsætte de 100.000 årlige kroner til den nye bane. Men sådan blev det altså ikke.

- Vi har i forvejen to kunstgræsbaner, og beslutningen skal ses i lyset en overordnet vurdering af behovet, siger Stephanie Storbank (V), der er formand for unge- og kulturudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Har en udløbsdato

Hvordan kan man sige nej til en gave på 4,5 millioner kroner?

- Det er en gave, der genererer en kommunal drift og dermed udgift. Men det handler ikke kun om de 100.000 kroner. På et eller andet tidspunkt løber gaven ud, og så skal der etableres en ny bane. Vi har i forvejen to, som også på et eller andet tidspunkt løber ud, hvorefter der skal etableres en ny, siger Stephanie Storbank.

Selvom skuffelsen er til at tage og føle på i Vorbasse, lader de sig ikke slå ud. Her fortsætter arbejdet med byfornyelsen - bare uden kunstgræsbane.

- Det er et delprojekt af hele det store byfornyelsesprojekt, så vi har meget andet at give os til. Men det er da lidt træls at have været igennem en proces, hvor der er brugt meget benarbejde, siger Gitte Holmgaard.

Det er efterhånden tre år siden, at Billund Kommune kunne indvie de nye kunstgræsbaner i Grindsted og Billund. De får altså lov til at blive de eneste af deres slags. Til sammenligning er der i nabokommunen Vejle 16 fodboldbaner af kunstgræs. Det betyder, at der i Vejle Kommune, som er omtrent fire gange så stor som Billund, i forhold til indbyggertallet er dobbelt så mange kunstgræsbaner som i Billund Kommune.

Vi er både overraskede, skuffede og superærgerlige over det.

Gitte Holmgaard
Annonce
Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Billund

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Annonce