Annonce
Varde

Kommunen tilbyder igen sponsorat af Mariehaven

Der har efterhånden været Sommersang i Mariehaven i en del år. Billedet er fra 2014, hvor Helge Engelbrecht gik rundt blandt publikum. Arkivfoto: Joan Karlsen

Ansager: I januar tilbød Varde Kommune at være sponsor for Mariehaven i 2019 og 2020. Mariehaven takkede nej til sponsoratet på 100.000 kroner om året.

Nu har Mariehaven sendt et nyt tilbud om et sponsorat af Mariehaven i 2020, og alle politikere i økonomiudvalget bakker op om at sige ja til det.

Denne gang kommer kommunen til at betale mellem 50.000 og 75.000 kroner, forventer borgmester Erik Buhl. Der er dog betingelser:

- Vi er parate til at bakke op om, men det skal ikke være noget med, at vi får ekstra billetter eller sådan noget, siger Erik Buhl, der ønsker nogle af goderne i sponsorpakken byttet ud med noget, der giver kommunen reklameværdi.

Hvis kommunen får billetter, så bliver de givet til borgere i kommunen.

JydskeVestkysten har spurgt Helge Engelbrecht, ejeren af Mariehaven, hvorfor han sagde nej til sponsoratet, som kommunen tidligere har tilbudt. Han har valgt ikke at kommentere det, da han ikke synes, der er grund til at ribbe op i en gammel sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Haderslev

Over grænsen: Danmarks største cykelløb hylder naboskabet med Tyskland

Annonce