Annonce
forside

Kommunen tror åbenbart de kan tie os ihjel

Læserbrev: Kære Haderslev Kommune.

Jeg vil forsøge at komme i dialog med jer denne vej, andre veje er prøvet.

Det drejer sig om de kæmpe besparelser i agter at gennemføre på Louiseskolen, specielt hæfter jeg mig ved at i vil lukke 10. klasse.

I henhold til Folkeskoleloven er dette ikke tilladt. Ifølge Folkeskoleloven er Kommunen forpligtet til at tilbyde 0-10. klasse til alle børn som bor og opholder sig i Kommunen. Hvordan vil HK sikre sig at de ikke foretager indirekte forskelsbehandling af unge med Handicap eller særlige behov?

Vi forstår at i anser Louiseskolens 10. klasse som et ekstra år i 9. klasse! Fordi i ikke tilbyder Folkeskolens Udvidede Afgangseksamen. Der står i Folkeskoleloven

At der ikke stilles noget krav om FUA i forbindelse med 10. klasse.

I siger endvidere at i aldrig har tilbudt Louiseskolens 10. klasse som værende end 10. klasse. Hvordan forholder Kommunen sig så til i årevis ikke at have overholdt

Sin kommunale forpligtigelse til at tilbyde alle børn/unge en 10. klasse, det gælder altså også vores unge med særlige behov.

Kan i forklare mig hvorfor at Styrelsen for IT og Læring under Undervisningsministeriet som stamdata har registreret at Louiseskolen tilbyder 10. klasse?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce