Annonce
Tønder

Kommunen udbyder attraktive grunde til salg i Havneby

Det er fem byggerunde her ved de ni Sort Sol-huse ud til promenaden i Havneby, at Tønder Kommunes økonomiudvalg nu vil udbyde til projektsalg. Mindsteprisen for arealet er 3 mio. kr. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter en konkret henvendelse har økonomiudvalget i Tønder Kommune besluttet, at udbyde et stort areal i Havneby til projektsalg. Mindsteprisen er sat til tre millioner kroner.
Annonce

HAVNEBY: Tønder Kommunes økonomiudvalg med borgmester Henrik Frandsen (V) i spidsen, har valgt at udbyde et stort areal tæt på havnen i Havneby til salg. Arealet omfatter fem ubebyggede grunde beliggende Hollænderstrædet 1 i "Sort Sol"-området i Havneby.

Tønder Kommune erhvervede byggegrundene tilbage i 2015, og de har siden ligget øde hen.

Men efter en konkret henvendelse har økonomiudvalget altså nu fundet det på sin plads at udbyde grundene til et projekt med en mindstepris på tre millioner kroner.

- Det er et meget interessant område, siger Henrik Frandsen, som med resten af økonomiudvalget har betinget sig, at det ikke nødvendigvis er buddet med den højeste pris, der bliver valgt. Det gør til gengæld det projekt, der ser mest spændende ud.

Det bliver ikke nødvendigvis det dyreste, men det projekt, der giver bedst mening.

Henrik Frandsen (V), borgmester, om salget af fem byggegrunde til et projekt i Havneby

Annonce

Sort Sol-huse

Området med de fem byggegrunde, blev i 2006 af den daværende Skærbæk Kommune udlagt til henholdsvis boligformål i form af fritliggende punkthuse og etageboligbebyggelse og til centerformål, liberale erhverv og boligformål.

Med udgangspunkt i lokalplanen opførte Kuben Byg i perioden 2007 til 2009 ni Sort Sol-punkthuse, som er blevet en særskilt sokkeludstykning. Det resterende areal fremstår i dag - med undtagelse af 1070 kvadratmeter udlagt vej - ubebygget.

Henrik Frandsen oplyser, at arealet samlet set er på omkring 1,9 hektar.

Dengang var det vurderingen, at et køb af de fem ubebyggede grund vil sikre Tønder Kommunes muligheder for at varetage udviklingsmæssig hensyn til området, idet områderne ligger i umiddelbar nærhed af blandt andet Rømø Havn. Ved overtagelsen var købsprisen 2,5 millioner kroner plus moms.

Annonce

Bedste projekt vinder

Kommunalbestyrelsen har tidligere godkendt en udviklingsplan for Rømø frem til 2025. Essensen i denne plan er, at bæredygtig helårsturisme skal drive udviklingen af Rømø. Og det er derfor håbet, at salget af arealet til et projekt, kan være et bidrag til denne udvikling.

Henrik Frandsen understreger, at det ikke er prisen, der afgør, hvem der vinder retten til at erhverve området i Havneby.

- Det bliver ikke nødvendigvis det dyreste, men det projekt, der giver bedst mening, siger han.

Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til punktet på det næste møde, der finder sted torsdag i byrådssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce