Annonce
Sønderborg

Kommunen: Udlevering af dokument kan svække os

Formand for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten), vil gerne indlede en kommunal boliganalyse i Broager. Men en tilladelse til udstykning af Ole Hansen jord vil kræve en ny kommuneplan, der forventes klar i 2023. Arkivfoto: Claus Thorsted
Ole Hansen må vente på en ny kommuneplan i 2023 for at kunne udstykke, da det kræver en vurdering af behovet. Dokumentet fra Strategisk Jordforsyning ønsker kommunen ikke at udlevere, da det kan svække kommunens fremtidige forhandlingsmuligheder omkring pris for byggegrunde.

Sønderborg: I et afslag til Ole Hansen tilbage fra 19. marts forklares der, hvorfor man ikke lige nu kan give tilladelse til at udstykke grunde i Broager.

Der står blandt andet:

"Området som ønskes udlagt til boligformål ligger i dag i landzone og er ikke rammelagt i kommuneplanen. Din ansøgning kræver derfor ændring i kommuneplanen og udarbejdelse af en ny lokalplan, der kan rumme de ønskede 20 – 22 byggegrunde. Kommuneplanen skal mindst én gang hvert fjerde år revideres helt eller delvist. Byrådet har i december 2019 vedtaget Kommuneplan 2019, og derfor forventes næste kommuneplan vedtaget i 2023. Ved udlæg af nye arealer til boliger i kommuneplanen skal der redegøres for behovet over for Erhvervsstyrelsen. I dag er der flere ubebyggede boliggrunde i Broager, og derfor bliver det svært at sandsynliggøre behovet over for Erhvervsstyrelsen for at udlægge mere areal til boligformål".

Annonce

- Ifølge kommuneplanen er der tale om områder, der blandt andet skal friholdes for bebyggelse, ligesom der er flere andre interesser at tage hensyn til i form af landskabskiler, biologiske og geologiske forhold. Men vi skal i gang med en boliganalyse af hele kommunen, og jeg har foreslået, at vi går i gang i Broager, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Et arbejdsdokument

Selv om Ole Hansens ønske om at få mere indsigt i sagen to gange har givet ham medhold hos Ankestyrelsen, ønsker kommunen fortsat at tilbageholde et dokument fra møde i Strategisk Jordforsyning.


Hvis dokumentet blev udleveret, kunne det have den konsekvens, at vi risikerer at forringe vores forhandlingsmuligheder ved et kommende køb eller salg.

Chef i Plan & Myndighed, Sille Marcussen Dall


- Strategisk Jordforsyning er et strategisk mødeforum, som blandt andet bruges til at fastlægge kommunens overordnede strategi omkring køb og salg. Der foregår ikke en egentlig sagsbehandling, men der er tale om en rammeudstikning, som forvaltningen arbejder på baggrund af, og den endelige beslutningstagen vil foregå ved efterfølgende politisk beslutning, forklarer chefen for Plan & Myndighed, Sille Marcussen Dall.

Kommunen opfatter det derfor som et internt arbejdsdokumenter, som ikke er omfattet af offentlighedsloven.

Annonce

Kan svække forhandling

- Hvis dokumentet blev udleveret, kunne det have den konsekvens, at vi risikerer at forringe vores forhandlingsmuligheder ved et kommende køb eller salg. Det vil også kunne have den konsekvens, at man kunne få en fejlagtig opfattelse af, hvad kommunens kommende planer omkring køb og salg med videre går i retning af, da de jo netop kan ændres undervejs, tilføjer Sille Marcussen Dall.

Det er derfor Sønderborg Kommunes opfattelse, at hensynet til den enkelte borger eller virksomhed bør vige for hensynet til kommunens handlemuligheder.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Alt dyreliv i dam er væk: Forurening efter storbrand koster også ænder og svanefamilie livet

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce