Annonce
Billund

Kommunen vil fortsat bakke op om speedwayklubben

Billund Kommune vil også i de kommende tre år støtte Grindsted Speedwayklub økonomisk. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Grindsted Speedwayklub bevarer sin økonomiske støtte, som heller ikke i de kommende tre år vil være afhængig af de sportslige resultater.

Grindsted: Den lokale speedwayklub i Grindsted kan også i de kommende tre år se frem til at få økonomisk støtte fra Billund Kommune. Lige som det har været tilfældet hidtil, vil speedwayklubben i de kommende tre år blive sponsoreret med 160.000 kroner om året fra kommunen.

Der var ellers stillet et forslag om, at den kommunale støtte skulle gøres afhængig af holdets resultater, så det ville kræve en placering blandt de fire bedste for at opnå den fulde kommunale støtte på 160.000 kroner. En placering som nummer fire eller fem skulle ifølge forslaget give støtte på 120.000 kroner, mens en syvende- eller en ottendeplads skulle give 80.000 kroner.

Annonce

Beholder nuværende aftale

I sidste ende valgte politikerne dog at holde fast i dem nuværende aftale, hvor resultaterne ikke er relevante for, hvor mange penge der skal hives op af hatten.

- Der er ingen tvivl om, at de har været dårlige i år, men det kan da kun gå én vej, og det er fremad. Derfor synes vi, at vi skal give dem fuld støtte i alle tre år, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Blot på et punkt har aftalen at gøre med speedwayklubbens resultater: Det er nemlig en betingelse, at de fortsat skal køre i landets bedste række.

- Hvis de rykker ud af ligaen, falder kontrakten væk, konstaterer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce