Annonce
Sønderborg

Kommunen vil have unge til at bruge kondom

Sønderborg Kommune opfordrer, sammen med Sundhedsstyrelsens Kun med Kondom-kampagne, unge til sikker sex.

Sønderborg: For få unge bruger kondom, når de har sex. Det viser sig blandt andet ved, at 24,3 ud af 1000 unge mellem 15 og 29 år i Sønderborg Kommune sidste år fik konstateret klamydia. Og tallet er stigende.

Derfor sætter Sønderborg Kommune i samarbejde med Sundhedsstyrelsen fokus på sikker sex, når Kun med Kondom-kampagnen kører i uge 37-39.

Sønderborg kommune støtter op om kampagnen, blandt andet via netværket mellem Sønderborg Kommune og ungdomsuddannelserne - UngeLiv, der handler om at fremme sundhed og trivsel blandt unge. Den 12. september kl. 12-14.30 afholdes et sundhedsevent på EUC. Eventen er for alle elever på EUC syd og Sønderborg Produktionshøjskole. Her vil der blandt andet blive formidlet seksuel sundhed i form af quiz, konkurrencer og uddeling af kondomer.

Annonce

Serveres med humor

- Det er vigtigt, at de unge bliver mere opmærksomme på farerne ved at dyrke sex uden kondom. Tallene taler deres tydelige sprog, og for mange unge glemmer kondomet, når hormonerne raser. Det bedste ved denne kampagne er, at det er de unge selv, der har påtaget sig rollen som kondomambassadører. Budskabet må gerne serveres med lidt humor, men vi skal ikke glemme alvoren bag kampagnen, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

Kun med Kondom kører over hele landet i perioden 8.-29. september. Over 800 unge fra hele landet har meldt sig som frivillig og er klar til at dele gratis kondomer ud og opfordre andre unge til at huske kondomet. Kampagne kører også på Facebook og Instagram.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag