Sønderborg

Kommunen vil have unge til at bruge kondom

Sønderborg Kommune opfordrer, sammen med Sundhedsstyrelsens Kun med Kondom-kampagne, unge til sikker sex.

Sønderborg: For få unge bruger kondom, når de har sex. Det viser sig blandt andet ved, at 24,3 ud af 1000 unge mellem 15 og 29 år i Sønderborg Kommune sidste år fik konstateret klamydia. Og tallet er stigende.

Derfor sætter Sønderborg Kommune i samarbejde med Sundhedsstyrelsen fokus på sikker sex, når Kun med Kondom-kampagnen kører i uge 37-39.

Sønderborg kommune støtter op om kampagnen, blandt andet via netværket mellem Sønderborg Kommune og ungdomsuddannelserne - UngeLiv, der handler om at fremme sundhed og trivsel blandt unge. Den 12. september kl. 12-14.30 afholdes et sundhedsevent på EUC. Eventen er for alle elever på EUC syd og Sønderborg Produktionshøjskole. Her vil der blandt andet blive formidlet seksuel sundhed i form af quiz, konkurrencer og uddeling af kondomer.

Serveres med humor

- Det er vigtigt, at de unge bliver mere opmærksomme på farerne ved at dyrke sex uden kondom. Tallene taler deres tydelige sprog, og for mange unge glemmer kondomet, når hormonerne raser. Det bedste ved denne kampagne er, at det er de unge selv, der har påtaget sig rollen som kondomambassadører. Budskabet må gerne serveres med lidt humor, men vi skal ikke glemme alvoren bag kampagnen, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

Kun med Kondom kører over hele landet i perioden 8.-29. september. Over 800 unge fra hele landet har meldt sig som frivillig og er klar til at dele gratis kondomer ud og opfordre andre unge til at huske kondomet. Kampagne kører også på Facebook og Instagram.

Forsiden netop nu
Navne

Da MeToo blomstrede trådte hun frem