Annonce
Aabenraa

Kommunen vil kvikteste flere medarbejdere

Flere medarbejdere i kommunen skal løbende kviktestes. Foto: Jens Thaysen
Pædagoger i dagtilbud og medarbejdere i nødpasningen af skolebørn får nu tilbudt løbende kviktests hos kommunen. Borgmester opfordrer erhvervslivet til at følge trop.
Annonce

AABENRAA: Endnu flere medarbejdere i Aabenraa Kommune vil nu løbende blive testet for coronavirus ved hjælp af de såkaldte kviktest.

Kommunen  gennemfører allerede test af medarbejderne i social- og sundhedsforvaltningen to gange om ugen. Det gælder for eksempel medarbejdere i botilbud.

Nu har justitsministeren opfordret kommunerne til at bestille mobile kviktest til endnu flere medarbejdere, og Aabenraa Kommune følger opfordringen ved hurtigst muligt at gå i gang med løbende test blandt medarbejderne i børne- og kulturforvaltningen.

Det gælder for eksempel pædagoger og medhjælpere i børnehaver og på specialområdet og det gælder de ansatte, der står for nødpasningen af skolebørn.

- Vi vil gerne benytte de mobile testenheder til at bremse eventuelle smittekæder, siger borgmester Thomas Andresen (V), som samtidig opfordrer det private erhvervsliv til at tage tråden op.

- Coronavirus skelner ikke mellem ansættelsesforhold. Erhvervslivet har de samme udfordringer med smitten, og derfor mener jeg, at man også her bør tilbyde gratis kviktest for at inddæmme og begrænse smitten, lyder det fra borgmesteren.

- Det er erhvervslivet, der er med til at holde hjulene i gang, og det nyder vi alle godt af, tilføjer han.


Coronavirus skelner ikke mellem ansættelsesforhold. Erhvervslivet har de samme udfordringer med smitten, og derfor mener jeg, at man også her bør tilbyde gratis kviktest.

Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce