Annonce
Debat

Kommunen vil lytte til borgernes ideer og forslag

Preben Friis-Hauge Folketingskandidat (V) i Varde Kredsen Udvalgsformand og byrådsmedlem, Varde Kommune Regionsrådsmedlem, Syddanmark

Læserbrev: Fakta på bordet - igen - og denne gang om projekt Holme å mm. Mandag 19. april gav en borger i JydskeVestkysten projektet vedrørende Holme å en noget hård medfart. Det er naturligvis OK, men her er lidt fakta i sagen.

Borgeren påstår, at projektet skamferer naturen, og at projektet afvikler områdets historie og kulturværdier langs Holme kanal og Karlsgårdeværket.

Byrådet har besluttet at bruge 200.000 kroner på at samle al viden om projektområdet inklusiv Karlsgårdeværket (i dialog med ejerne). Herved skabes et fælles grundlag for at fortælle den gode historie om området og tillige at kunne søge yderligere økonomiske ressourcer til udbygning af blandt andet rekreative faciliteter.

Annonce


Den frustrerede borger, der skrev læserbrevet 19. april nævner også fældning af træer. Varde Kommune har kun fældet de træer, der har været nødvendige at fælde for at kunne fylde Holme Kanal til.


Den 4. marts 2021 holdt Varde Kommune offentligt borgermøde med opstart af indsamling af gode ideer til den fremtidige rekreative brug af hele området. Forslag kan indgives frem til den 4. maj på Holme å's hjemmeside.

Lige nu er der indkommet 25 ideer på siden fra borgere, der vil være med til at udvikle området.

Den frustrerede borger, der skrev læserbrevet 19. april nævner også fældning af træer. Varde Kommune har kun fældet de træer, der har været nødvendige at fælde for at kunne fylde Holme Kanal til. Hele sydsiden af Holme Kanal er for eksempel friholdt for fældninger.

Derudover har Varde Kommune imødekommet borgeres ønsker om at bevare flere strækninger af Holme Kanal både med og uden vand.

Jeg håber, den frustrerede borger vil benytte sig af samme muligheder som alle andre til at komme med ideer og forslag til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce