Annonce
Varde

Kommunen vil selv udvikle boligprojekt for Brorsongrunden

Brorsongrunden er med sin 46.000 kvadratmeter og bynære placering meget attraktiv. Kommunen vil selv tage styringen for området og sikre sig, at de gamle skolebygninger rives ned og ikke står og forfalder. Foto: Kortforsyningen/Skråfoto: 9. april 2021
Et enigt plan- og teknikudvalg vil ikke sælge Brorsonskolen, selvom det formentlig ville give større indtægter. Politikerne vil have styr på udviklingen og undgå en situation som med hele byens øjebæ, Varde Handelsskole og Handelsgymnasium på Slotsgade.

Varde: Når klokken om nogle få måneder ringer ud til sommerferie på Brorsonskolen i Varde, er det enegyldigt sidste gang. Skolen fra 1967 skal rives ned, mens eleverne i fremtiden skal gå på den nybyggede Frelloskolen ved Varde Fritidscenter.

Spørgsmålet er så, hvad der skal ske med Brorsongrunden. Skal den sælges til en projektmager, eller skal kommunen selv tage fat og udvikle området? 46.000 kvadratmeter bynær grund kunne indbringe en mindre formue.

River skolen ned

Men et meget enigt plan- og teknikudvalg indstiller til byrådet, at kommunen selv skal stå for udviklingen af Brorsongrunden. Derved skal kommunen også selv bekoste en nedrivning. Sidstnævnte er faktisk ikke helt uvæsentligt ifølge plan- og teknikformand Preben Friis-Hauge (V).


Så har vi 100 procent styr på nedrivningen. Hvis vi solgte skolen, kunne vi risikere, at projektmager bygger i etaper. Så får vi lidt handelsskoletilstande.

Formand Preben Friis-Hauge (V), plan og teknik


- Så har vi 100 procent styr på nedrivningen. Hvis vi solgte skolen, kunne vi risikere, at projektmager bygger i etaper. Så får vi lidt handelsskoletilstande, siger Preben Friis-Hauge.

Sagt på en anden måde: Udvalget vil ikke risikere endnu en forfalden bygning, som det er sket med Varde Handelsskole og Handelsgymnasium på Slotsgade.

I forbindelse med den igangværende revision af kommuneplanen er Brorsongrunden udlagt til boligområde. Han kan kun opfordre folk til at komme med input til, hvad grunden også kan rumme.

Annonce

Mindre område i licitation

Søren Laulund (S) er glad for en så stor enighed i udvalget om, at det er kommunen selv, der svinger taktstokken på Brorsongrunden.

- Der er virkelig en frygt, hvis det var en privat aktør, siger Søren Laulund.

Men som han og også Niels Christiansen (K) påpeger, er private aktører slet ikke udeladt.

-  Vi kan sælge et delområde i licitation. Det kunne jeg godt forestille mig, siger Søren Laulund.

Lidt i stil med Digterparken bare i langt mindre målestok. Her solgte Varde Kommune ikke kun grunden, men til det bedste projekt.

Annonce

Seniorbofællesskab

Dansk Folkepartis Julie Gottschalk roser udvalget for beslutningen, som hun bakker op om.

- Jeg synes faktisk, at forvaltningens forslag med små boliger er et rigtig fornuftigt forslag. Det har vi ikke så mange steder i byen, siger Julie Gottschalk.

Borgergruppens Tom Arnt Thorup bor selv i Varde og ser gerne en blanding af både små og store grunde. Og en blanding af ejerboliger og almene boliger.

- Og så kunne jeg godt forestille mig et seniorbofællesskab, siger Tom Arnt Thorup.

Et seniorbofællesskab er kendetegnende ved, at de fremtidige beboere selv er med til at planlægge det almene byggeri.

Brorsonskolen

Brorsonskolen blev taget i brug i 1967. Skolen lukker i slutningen af juni og skal rives ned.

Inden da skal bygningerne undersøges for miljøfremmede stoffer.

Grunden er på cirka 46.000 kvadratmeter og er udlagt til boligområde i forslaget til en ny kommuneplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce