Annonce
Sønderborg

Kommunen vil udskyde ambitiøse planer i lufthavnen

Sønderborg Kommune planlægger stadig at renovere teminalbygningen for 11 millioner kroner. Foto: Timo Battefeld
Covid-19 får Sønderborg Kommune til at foreslå, at man udskyder byggeriet af den kommende terminalbygning ved Sønderborg Lufthavn.
Annonce

Sønderborg: Sønderborg Lufthavn vil udskyde byggeriet af en terminalbygning ved Sønderborg Lufthavn. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune.

Kommunen foreslår i stedet, at kommunen gennemfører en renovering af terminalbygningen og parkeringsfaciliteterne for 11 millioner kroner, så rammerne får den nuværende drift kan forbedres.

- Vi må se i øjnene, at situationen i forbindelse med covid-19 betyder, at vi ikke kan fortsætte udviklingsplanerne med det store terminalprojekt som planlagt. Vi er nødt til at afvente forholdene for luftfarten og på forsvarlig vis tilpasse vores beslutninger. Selvom vi nu sætter tempoet ned, så er intentionen og økonomien bag en ny lufthavn intakt – for det er vigtigt for os at fremtidssikre lufthavnen til gavn for erhverv, turisme og borgere i Sønderborg Kommune, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

For at skabe de bedst mulige rammer for i luftfarten i Sønderborg Lufthavn, skal Erhvervsudvalget og efterfølgende Byrådet også tage stilling til, om der skal bevilliges 3,5 mio. kr. til nedsættelse af lufthavnsafgifterne resten af året. Dette er under forudsætning af, at EU-kommissionen godkender nedsættelsen som en del af covid-19-krisetiltag.

Forslaget til tilpasning lægger også op til, at der afsættes en ramme til køb af jord, og at 40 mio. kr. til udbygningen af lufthavnen flyttes til budgettet for 2023.

- Selv om vi nu bremser op i konsekvens af krisen, er det vigtigt, at vi får sat de nødvendige forbedringer i gang, så rammerne for lufthavnens drift er i orden, og vi er klar, når der kommer gang i luftfarten igen, siger erhvervsudvalgets formand, Gerhard Bertelsen (Sl.P.).

Annonce

Fortsatte ambitioner

Sønderborg Kommune ønsker at fastholde ambitionen om udvikling af Sønderborg Lufthavn, og derfor er forslaget også, at kommunen udbyder muligheden for at private investorer kan blive medejere af Sønderborg Lufthavn.

- Selv om udviklingen af lufthavnen sættes lidt på standby nu, er det stadig vigtigt, at vi får en kommerciel partner med i lufthavnsselskabet. Det har hele tiden været tanken, og det arbejder vi uændret videre med, siger næstformand i erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen (V).

Forslaget til justeringer er behandlet i bestyrelsen for Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S, der skal drive Sønderborg lufthavn i fremtiden. Forslaget til den ændrede økonomi og udbud af ejerandel skal derefter behandles i Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune og i Byrådet den 24. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce