Annonce
Aabenraa

Kommunens arkitektur blev hædret: Hængende Ly løb med to priser

Det utraditionelle shelter Hængende Ly ved Genner Hoel Camping vandt både Arkitekturprisen og blev også Borgernes Favorit. Foto: Aabenraa Kommune
Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit blev mandag uddelt ved arrangementet Arkitekturens Dag på Det Gamle Rådhus.

Aabenraa: Det er hele tre år siden, at ny og gammel arkitektur blev hædret sidst i Aabenraa Kommune. Derfor var der også to ligeværdige vindere på podiet, da Aabenraa Kommune i samarbejde med Billedkunstrådet mandag aften ved Arkitekturens Dag uddelte Arkitekturprisen 2021.

De to vindere af Arkitekturprisen er det nye Krematorium ved kirkegården i Aabenraa – Aabenraa Krematorium – og det utraditionelle shelter Hængende Ly ved Genner Hoel Camping.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

- Med Arkitekturprisen anerkender bedømmelsesudvalget den særlige kontrastfyldte opgave, det har været at tegne et krematorie – et højtideligt sted, hvor man både tager afsked med sine kære, men som samtidigt også er en arbejdsplads. Aabenraa Krematorium er et kompromisløst byggeri, som med sit enkle formsprog og høje detaljeringsgrad skaber en værdig afsked og oplevelse, siger Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By, og fortsætter:

- Med uddelingen af endnu en Arkitekturpris anderkender bedømmelsesudvalget desuden det poetiske og eksperimenterende shelter Hængende Ly. Hængende ly – også kaldet "reden" – får prisen på grund af sin innovative og nyskabende måde at skabe et shelter, som adskiller sig fra det traditionelle. Det giver den besøgende en unik naturoplevelse.

Yderligere to priser

Til Arkitekturens Dag blev Nygade 39B i Aabenraa også hædret. Det gjorde bygningen, da den modtog Bygningsforbedringsprisen.

Nygade 39B blev hædret med Bygningsforbedringsprisen. Foto: Aabenraa Kommune

- Ejerne får prisen, fordi de har formået at totalrenovere et bevaringsværdigt byhus på en enkel og traditionel måde. Ejerne er gået pragmatisk til værks, og tingene er ikke overgjorte. Man har ladet huset fortælle sin egen historie og på den måde formået at bevare sjælen og stemningen i huset, siger Philip Tietje og fortæller, at der også var rosende omtale til ejerne af ejendommen Flensborgvej 158 for istandsættelsen af det fredede Bomhus ved Styrtom, som med istandsættelsen har sørget for at bevare en særlig unik kulturhistorie for fremtiden.

Hængende ly – også kaldet "reden" – får prisen på grund af sin innovative og nyskabende måde at skabe et shelter.

Philip Tietje, Aabenraa Kommune

Herudover fik Aabenraa Kommunes borgere også sat deres aftryk på aftenen. For gennem hele uge 37 har interesserede borgere nemlig kunnet stemme på deres favorit blandt de ni kandidater til Arkitekturprisen og Bygningsforbedringsprisen. I år kunne der stemmes via kommunens hjemmeside, og det var der 1021 borgere, som havde gjort.

Der var tæt løb særligt mellem første- og andenpladsen, men Hængende Ly vandt med 13 stemmer mere end andenpladsen, som gik til Naldtanglejren. I alt havde 201 valgt at stemme på det Hængende Ly.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Aabenraa

Verdens bedste o-løbere skal dyste i Aabenraas snørklede gader: Du kan også løbe med

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce