Annonce
Læserbrev

Kommunens dårlige økonomi

Svend-Aage Dyrholm, Katsund 12, Haderslev

Læserbrev: Haderslev Kommune med landets 13 højeste skatte procent har dårlig økonomi, og en af årsagerne er alt for mange borgere er på offentlig forsørgelse. I forhold til Åbenrå og andre sammenlignelige kommuner bruger Haderslev mindst 50 mill. pr årmere på dette område. Det er nu også gået op for den ansvarlige for området, direktør Rune Larsson!

Det har han fundet tre grunde til:

1) Borgerne på offentlig forsørgelse er længere fra arbejdsmarkedet og dermed i længere tid på offentlig forsørgelse.

2) Virksomhederne efterspørger ikke borgerne.

3) Jobcentret er ikke dygtigt nok til at hjælpe borgerne ud af offentlig forsørgelse.

Direktøren siger, at opdagelsen blev gjort i 2018. Det kan man som borger i kommunen kun blive dybt forundret og rystet over, når man kan slå op i kommunens egne grafer og statistikker, og tydelig se, at problemet opstod for 10 år siden, og løbende er blevet værre de sidste fem til seks år, så det nu koster kommunen cirka 50 mio. kroner for meget hver år.

For langsom ud af starthullerne, siger Direktøren!

Ja det tør sandelig siges! Der blev sagt om ansættelsen af de 13 nye sagsbehandlere, at hvis de kunne få 80 ekstra borgere i arbejde de første år så var der løn tjent hjem! Det skete så slet ikke, udgifterne på området blev kun større.

Direktøren mener det er virksomhederne, der er nøglen til at få flere på offentlig forsørgelse i arbejde.

Ja, hvem i alverden skulle det ellers være? Måske er de 13 sagsbehandlere en fejlansættelse? Det var nok bedre at ansætte 13 virksomhedskonsulenter, der kan hjælpe borgerne med at finde de virksomheder, der kan og vil hjælpe disse borgerne i arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce