Annonce
Aabenraa

Kommunens folk er tilbage på deres pladser

Gangene på rådhuset har været tomme under coronakrisen, men nu er alt ved at ligne sig selv igen, fortæller kommunaldirektør Tom Ahmt Foto: Claus Thorsted.
Vest for Storebælt har de offentlige arbejdspladser fået lov til at åbne igen efter at der er kommet nogenlunde styr på corona-smitten. Det betyder, at hverdagen har indfundet sig på rådhuset i Aabenraa.
Annonce

AABENRAA: Svømmehallerne er stadig lukkede, og det samme gælder NygadeHuset og nogle af de trænings- og aktivitetstilbud, som kommunen driver.

Men ellers er verden ved at ligne sig selv igen hos Aabenraa Kommune.

- På rådhuset vil jeg anslå, at vi cirka er 99 procent af medarbejderne, der er tilbage sådan rent fysisk. Der er kun nogle enkelte, der stadig arbejder hjemme af forskellige årsager, fortæller kommunaldirektør Tom Ahmt.

- Men vi overholder selvfølgelig alle forskrifter. Vi holder afstand, der er håndsprit over det hele, og der er ikke længere buffet i kantinen, tilføjer han.

Aabenraa Kommune har ikke undgået smitte blandt medarbejderne. Tom Ahmt har ikke det eksakte tal, men han vurderer, at der drejer sig om mellem 10 og 20 kommunalt ansatte, der har været smittet med coronavirus - langt de fleste er ansat i social- og sundhedsforvaltningen.

Men vi overholder selvfølgelig alle forskrifter. Vi holder afstand, der er håndsprit over det hele, og der er ikke længere buffet i kantinen.

Tom Ahmt, kommunaldirektør.

Annonce

Bestil tid

Borgerne kan efterhånden også komme på rådhuset igen. Men her er det dog ikke alt, der er som før. Blandt andet skal man huske at bestille tid i forvejen - det gælder både i Borgerservice og hvis man har brug for at holde et møde med en medarbejder i en af de andre forvaltninger.

Også kommunens jobcenter er åbent igen. De ledige var i perioden med nedlukning fritaget for pligten til at søge arbejde og stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men det skal de igen, og de skal også løbende mødes med deres sagsbehandler.

I den kommende tid holder jobcentret både telefoniske og fysiske samtaler. Her gælder det også, at man kun kan møde frem, hvis man har en aftale på forhånd.

Annonce

En dyr tid for kommunen

Corona-kristen har været dyr for kommunen, og den endelige regning er langt fra gjort op endnu. På det seneste byrådsmøde fik politikerne afsat 1,9 millioner kroner til corona-relaterede ekstra udgifter, men det er uvist, om pengene rækker, fortæller Tom Ahmt.

- Vi har blandt andet haft ekstra udgifter til værnemidler i form af masker, håndsprit og handsker. Der er virkelig store mængder, vi bruger, understreger kommunaldirektøren.

- Men vi har også andre økonomiske udfordringer i forbindelse med krisen - blandt andet har vi solgt færre pladser på vores institutioner til andre kommunens borgere, tilføjer han.

Langt den største udgift får kommunen dog, fordi arbejdsløsheden er steget under coronakrisen.

- Det koster os et tocifret millionbeløb, men vi har en forventning om, at staten vil gå ind og hjælpe kommunerne på dette område, siger Tom Ahmt.

Aabenraa slipper dog nådigt i forhold til andre kommuner, fordi der ikke er så mange, som er ansat i turisterhverv. Borgerne er typisk ansat i industri, transport og administration, som ikke er så hårdt ramt af krisen.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Mand smed pose med kokain fra sig

Annonce