Annonce
Tønder

Kommunens hjemmepleje scorer højt i ny undersøgelse

Allan Skjøth er godt tilfreds med, at hjemmeplejen i Tønder Kommune har fået en tredjeplads i en ny undersøgelse blandt 92 kommuner. Privatfoto.
Der er stor tilfredshed med hjemmeplejen i Tønder Kommune, viser en ny undersøgelse fra Voxmeter. Således har kommunen fået en tredjeplads på en liste over 92 kommuner, hvilket er to pladser bedre end sidste år.

TØNDER: En ny undersøgelse af tilfredsheden af hjemmeplejen i 92 kommuner af landets kommuner viser, at Tønder Kommune kommer ind på en tredjeplads. Undersøgelsen er lavet af Voxmeters kommunebarometer og baserer sig på 55.000 interviews fra borgere i 92 af landets kommuner.

Ved undersøgelse fra 2020 indtog hjemmeplejen i Tønder Kommune en plads som nummer fem på listen og er dermed avanceret to placeringer frem. Den udvikling er Borgerlistens Allan Skjøth, der er næstformand for sundhedsudvalget i Tønder Kommune, godt tilfreds med.


Annonce

Vi vil gerne undgå, at folk bliver indlagt på sygehusene. Derfor prøver vi at samle ældre mennesker op, før de bliver indlagt, hvis lægen skønner det, eller efter man har været indlagt. Det har vi gode erfaringer med.

Allan Skjøth, næstformand for sundhedsudvalget


- Jeg har ikke set undersøgelsen selv, men jeg er da glad for, at vi er steget. Jeg ser det først og fremmest som et klap på skulderen til de mange medarbejdere, som særligt her under coronaen har hængt i og holdt ud, siger han.

Laver selv undersøgelser

De danske kommuner skal selv lave undersøgelser af kvaliteten af blandt andet hjemmeplejen, og her er Allan Skjøth også godt tilfreds, men de fine resultater må ikke blive en sovepude.

- Det skal ikke få os til at falde i søvn. Der er stadig udfordringer derude, og vi skal også holde os til især i forhold til rekrutteringen af medarbejdere inden for det fag her, siger han.

Derfor har det også været et mål at gøre hjemmeplejen god for medarbejderne og dem, som har brug for hjælp.

- Vi skal gøre vores arbejde ordentligt for de mennesker, der har brug for hjælpen, siger han.

Irene Holk Lund, der er formand for sundhedsudvalget, er også godt tilfreds med resultatet af undersøgelsen.

- Næste år går vi efter førstepladsen. Der er ikke noget, der er mere meningsfyldt end at give pleje og omsorg til et andet menneske. Når vi arbejder ud fra den tankegang i Tønder Kommune, så kommer vi rigtig langt. Det gælder både for medarbejdere og for ledere, siger hun.

Irene Holk Lund synes, at Tønder Kommune skal gå efter førstepladsen til næste års undersøgelse. Hun mener ikke, der er noget, som er mere meningsfyldt end at arbejde med pleje og omsorg af andre mennesker. Foto: André Thorup
Annonce

Undgå indlæggelser

I sundhedsudvalget i Tønder Kommune prøver man at bruge de penge, som kommer fra Folketinget på bedst mulig vis. Derfor har man blandt andet fokus på rehabilitering i form af såkaldte korttidscentre og akutuddannelser af personale.

- Vi vil gerne undgå, at folk bliver indlagt på sygehusene. Derfor prøver vi at samle ældre mennesker op, før de bliver indlagt, hvis lægen skønner det, eller efter man har været indlagt. Det har vi gode erfaringer med, siger Allan Skjøth.

Derudover er man også i gang med at gennemføre akutuddannelser for personalet.

- Akutuddannelserne er blevet skubbet lidt på grund af corona. Vi er ved at være færdige med sygeplejerskerne, men nu er turen kommet til social og sundhedshjælperne. Det vil betyde, at de er i stand til at varetage flere opgaver. Det vil give os endnu flere strenge at spille på, siger Allan Skjøth.

Annonce
Tønder For abonnenter

Maria voksede op på en slotsruin

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Politiet havde den store bødeblok fremme til biltræf på Rømø

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Annonce