Annonce
Tønder

Kommunens oplysningsgrundlag var ikke tilstrækkeligt

Ditte Lundgaard Jakobsen skriver, at hun må konstatere, at forvaltningen burde have haft andre oplysninger end den havde. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Læserbrev: Jeg skrev i et læserbrev den 12. august, at jeg vurderede, at forvaltningen havde handlet korrekt ved udstedelse af påbud om spildevandsrensning i 2016 ud fra de oplysninger, forvaltningen havde på daværende tidspunkt. Sagsforløbet har haft den naturlige konsekvens, at det er blevet undersøgt til bunds, om forvaltningen burde være i besiddelse af andre oplysninger, som ville have indflydelse på sagen.

Tønder Kommune er af Miljøstyrelsen blevet gjort opmærksom på, at Tønder Kommune i en mail i 2014 blev orienteret om, at der ikke kan udstedes påbud i blødbundsvandløb, hvis det er eneste begrundelse for påbuddet. Mailen fra 2014 kan vi dog ikke finde i forvaltningen. Det har jeg ingen forklaring på, hvorfor vi ikke kan.

Ovenstående mail fra 2014 er således åbenbart ikke tilgået sagsbehandlerne. Det har derfor indtil januar 2020 været den faglige opfattelse i forvaltningen, at der godt kunne udstedes påbud i blødbundsvandløb. Denne faglige opfattelse har - sammen med yderligere faglige vurderinger - derfor dannet grundlag for at fastholde påbuddene.

Jeg må efter denne belysning konstatere, at forvaltningen burde have haft andre oplysninger end den havde. Denne konstatering har selvfølgelig den afledte konsekvens, at omfanget af et erstatningsansvar skal afdækkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Tønder

Lige nu: Rømø-dæmningen spærret

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce