Annonce
Erhverv

Kommunens tålmodighed opbrugt: Nu skal grundejer på Rømø sælge grunden tilbage

Det er grunden her på Drosselvej på Rømø, som Tønder kommune har besluttet at købe tilbage. Det sker efter flere nabohenvendelser - blandt andet er man utilfreds med, at grunden ikke er blevet bebygget, men i stedet bliver brugt som oplagsplads for byggematerialer. Foto: Mathies Dalsgaard 
Tønder Kommunes tålmodighed er opbrugt i en sag, hvor en grundejer på Rømø gennem flere år har undladt at opføre en ejendom. Nu skal grunden ryddes og sælges tilbage til Tønder Kommune.

RØMØ: Så går den ikke længere. Tønder Kommunes tålmodighed er opbrugt i en sag, hvor en grundejer gennem flere år har undladt at bebygge en grund, som han ellers er forpligtet til. Derfor skal salget nu gå tilbage.

Sagen starter i oktober 2007, hvor Tønder Kommune solgte en parcelhusgrund beliggende på Drosselvej 7 på Rømø. Byggegrunden er senere videresolgt til en tredjemand med overtagelse i marts 2014.

Ved videresalget var der en tinglyst byggefrist til marts 2016 og med en klausul om, at hvis ikke byggeriet var påbegyndt inden den pågældende periode, kunne købet gå tilbage til kommunen. Byggefristen er siden forlænget til den 31. december 2020.

Annonce

Den 31. december 2020 har Tønder Kommune ikke modtaget en ansøgning om byggetilladelse, og byggefristen er derfor ikke opfyldt.

Grund er oplagsplads

Byggegrunden anvendes i dag til oplagsplads for byggematerialer. Borgere har klaget over dette til Tønder Kommune, fremgår det af kommunens fremstilling af punktet, der blev behandlet i økonomiudvalget i sidste uge.

Det bekræftes af en nabo til byggegrunden, som JydskeVestkysten har talt med. Naboen ønsker ikke sit navn i avisen, men fortæller, at der har været flere henvendelser til Tønder kommune om byggegrunden, der ligger i et parcelhuskvarter.

- Det er ikke kun mig. Vi er flere, der har henvendt os til kommunen i den sag. Vi har også sendt billedmateriale til kommunen, der viser, at grunden bliver brugt til oplagsplads - uden at kommunen har grebet ind, siger den utilfredse nabo.

Men det gør Tønder kommune altså nu, selvom ejeren af  byggegrunden, tømrermester Dirk Glässer, håber at han kan undgå tilbageskødningen.

Annonce

Har fået chancen

I princippet kan kommunalbestyrelsen forlænge byggefristen under forudsætning af, at der er søgt byggetilladelse, og byggeriet er påbegyndt senest den 1. maj 2021 og færdiggjort i 2021.

Noget som Dirk Gässer selv ønskede.

Men det ønske fik han ikke opfyldt.

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften besluttet en enig kommunalbestyrelse, at grunden skulle købes tilbage. Blandt andet fordi Dirk Glässer har ejet grunden siden 2014, uden at der er sket noget.


Han har fået chancen.

Henrik Frandsen (TL), borgmester, om den langsomme grundejer på Rømø


Borgmester Henrik Frandsen (Tønderlisten), der også er formand for økonomiudvalget, mener, at kommunen længe har været tålmodig med grundejeren – og nu er tålmodigheden opbrugt.

- Han har fået chancen, så vi følger indstillingen fra teknisk udvalg, siger Henrik Frandsen.

Ifølge Dirk Glässer er der flere grunde til, at grunden har ligget brak. Blandt andet har han haft økonomiske vanskeligheder i en periode.

- Jeg fik et økonomisk problem, så jeg har været nødt til at lade ligge - det har jeg så løst og jeg har en investor, der vil gå med i det. Men nu er det måske for sent, siger Dirk Glässer.

Annonce

Frist til den 15. april

Byggegrunden tilbageskødes til den pris, som ejeren har betalt for den - 70.000 kroner. Eventuelle omkostninger til rydning af grunden og handelsomkostninger modregnes tilbageskødningsprisen, og en eventuel merpris faktureres til den nuværende ejer.

Grunden skal tilbageskødes i den oprindelige stand, og derfor skal området ryddes. Det er den nuværende ejer af byggegrunden, der skal sørge for, at grunden bliver ryddet. Skulle dette ikke ske, vil kommune rydde grunden – og sende regningen til ejeren.

Ifølge den tinglyste servitut er det også den nuværende ejer af grunden, der skal afholde alle omkostninger ved tilbageskødning af grunden.

Ejeren har fået frist til selv at rydde grunden. Det skal være sket senest den 15. april – og ellers går kommunens folk i gang for grundejerens regning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce