Annonce
Kolding

Koldings topledelse om nedlukning af postnummer 6000: Det gik for langsomt

- Når det er den engelske variant, har vi brug for at lukke hurtigere ned, og det stiller nogle andre krav til handling, siger børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson. Foto: Søren Gylling
I tre en halv dag ventede Kolding Kommune på klar besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvad der skulle ske af indgreb for at bremse store udbrud af den aggressive coronavariant B117. Det duer ikke, fastslår borgmester og børnedirektør.

Kolding: Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) og kommunens børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson anbefaler kraftigt de statslige coronamyndigheder til at handle lynhurtigt, når der som følge af genåbningen af Danmark vil opstå lokale udbrud som det, der sent fredag eftermiddag fik regeringen og Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke alle 15 skoler og 28 daginstitutioner i postnummer 6000 Kolding foreløbigt denne uge ud.


Heldigvis skete der ingen skade, fordi det var vinterferie, så skolerne allerede var lukkede.

Jørn Pedersen (V), borgmester


- Vi er et kedeligt eksempel på, at når man laver en genåbning, så er der også risiko for udbrud, så man må lukke ned igen. Og det tog simpelthen for lang tid at få at vide, hvad vi skulle stille op, siger Jørn Pedersen med henvisning til, at nedlukningen af skolerne og daginstitutionerne i Kolding først kom en hel uge efter, at udbruddene på Munkevængets Skole, Brændkjærskolen og Vuggestuen på Agtrupvej var begyndt at brede sig som en steppebrand. Udbruddene løb løbsk, lige da de små børn var kommet tilbage til skolerne.

Annonce

Ingen skade heldigvis

- Derfor tog vi selv torsdag aften den beslutning, at nu lukkede vi de to skoler og otte daginstitutioner ned i uge otte, før myndighedernes melding om en bredere nedlukning så endelig kom dagen efter fredag eftermiddag klokken 15.

- Vi var i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed i tre en halv dag, før meldingen endelig kom, og det tog så lang tid, fordi alle mulige skulle ind over. Men det skal simpelthen gå hurtigere. Heldigvis skete der ingen skade, fordi det var vinterferie, så skolerne allerede var lukkede. Men det er også meget sent at få besked en fredag eftermiddag, om at skolerne skal lukke fra mandag. Vi skal langt hurtigere kunne give klar svar - og ikke mindst til de forældre, der berøres, siger Jørn Pedersen.

- Det tog simpelthen for lang tid at få at vide, hvad vi skulle stille op, siger Jørn Pedersen. Foto: Søren Gylling
Annonce

Time for time

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson har forståelse for, at det selvfølgelig var svært for Styrelsen, da det er første gang, daginstitutionsområdet bliver ramt så hårdt.

- Det tog tid, for man skulle rundt til forskellige ministre, og det kan jeg godt forstå. Men vi stod samtidig og kiggede ind på nogle smittetal, der steg for hver time. Vi havde i flere dage haft en god uformel dialog med styrelsen, men vi havde brug for at få nogle hurtigere og klare svar derfra, siger han.

Michael Petterson påpeger, at kommunen ved den gamle coronavariant kunne lukke ned drypvist, for den smitter ikke så meget.

- Men når det er den engelske variant, har vi brug for at lukke hurtigere ned, og det stiller nogle andre krav til handling, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce