Annonce
112

Kommuner går sammen om at få flere i job

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, Ejler Schütt, har store forventninger til det nye samarbejde. Arkivfoto: Claus Thorsted
De fire sønderjyske kommuner skal arbejde tættere sammen i bestræbelserne på at få flere i job.

Aabenraa: - Vi skal arbejde mere sammen på tværs af kommunegrænserne, så vi kan få flere i job. Vi skal se de fire sønderjyske kommuner som et stort arbejdsmarked.

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, Ejler Schütt (DF), har store forventninger til en ny samarbejdsaftale mellem Aabenraa, Haderslev, Tønder og Sønderborg kommuner, der skal sikre, at borgere og virksomheder får den bedst mulige hjælp og støtte i forbindelse med opkvalificering og rekruttering via jobcentrene.

Job-Sønderjylland kalder de fire kommuner det nye samarbejde, og målsætningen er klar.

- Målet er at få flere i arbejde og at kunne tilbyde virksomhederne den nødvendige arbejdskraft, siger Ejler Schütt og tilføjer, at der aldrig har været et så formelt samarbejde mellem de fire sønderjyske kommuner på arbejdsmarkedsområdet.

Annonce
Haderslev Kommune bliver tovholder på projektet, som vi har fundet inspiration til fra andre regionale områder i landet.

Søren Lorenzen, stabs- og arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa Kommune

Haderslev er tovholder

Det nye samarbejde mellem de fire kommuner skal fokusere på en fælles overvågning af det sønderjyske arbejdsmarked, rekruttering på tværs af kommunegrænser samt en målrettet opkvalificering på tværs af kommunegrænser. Det betyder konkret, at der eksempelvis skal udarbejdes et kvartalsvis fælles overblik over efterspørgslen og udbuddet af arbejdskraft i kommunerne for at identificere mangel- og paradoksområder.

Det bliver Haderslev Kommune, der får til opgave at indkalde til og planlægge møder.

- Haderslev Kommune bliver tovholder på projektet, som vi har fundet inspiration til fra andre regionale områder i landet, siger Søren Lorenzen, der er stabs- og arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa Kommune.

Formændene for arbejdsmarkedsudvalgene i de fire sønderjyske kommuner drøftede på et møde sidst i marts måned, hvordan samarbejdsaftalen skulle skrues sammen, og den er allerede blevet godkendt i Aabenraa og Haderslev kommuner.

- Arbejdsmarkedsudvalgene i Sønderborg og Tønder mangler endnu at behandle sagen, men det vil ske inden for kort tid, siger Søren Lorenzen.

Job-Sønderjylland

Det nye samarbejde mellem de fire sønderjyske kommuner hedder Job-Sønderjylland skal fokusere på:

At se det sønderjyske arbejdsmarked som ét arbejdsmarked med respekt for forskellighederne.

At videreudvikle samarbejdet om rekutteringsservice på tværs af kommunegrænser.

At videreudvikle samarbejdet om opkvalificering af ledige på tværs af kommunegrænser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce