Annonce
Indland

Kommuner lover mere overskuelig afløser for Forældreintra

Regeringens stresspanel vil lukke Forældreintra, fordi den tætte informationsstrøm mellem skole og hjem kan være stressende. Kommunerne afviser og lover et nyt og forbedret system, der giver bedre mulighed for at skrue op og ned for informationerne. (Genrefoto)

Når Forældreintra går på pension til sommer, afløses det af et system, der ifølge KL er mere overskueligt.

Kontaktbogen bliver ikke genindført, lyder det fra kommunerne efter kritik af Forældreintra.

Men afløseren for Forældreintra vil gøre det lettere at skrue op eller ned for informationsstrømmen mellem skole og hjem.

Det siger kontorchef Peter Pannula Toft, Kommunernes Landsforening (KL).

- Vi skal selvfølgelig være digitale i 2019 og bruge de muligheder, vi nu har, siger han.

Det er regeringens stresspanel, der har påpeget, at strømmen af informationer mellem lærere og forældre kan være stressende.

Det fører til anbefalingen om at nedlægge den digitale platform og genindføre kontaktbogen.

Men det kommer ikke til at ske, lyder det fra kommunerne.

- Jeg er forundret over, at stresspanelet kommer med det her forslag. Også fordi de ikke har fået præsenteret tankerne bag vores nye system, Aula, siger kontorchefen, der nu vil invitere stresspanelet på en kop kaffe.

Det er ikke alle forældre, der ser Forældreintra som en "støjmaskine", mener han.

- Jeg kender forældre, der er glade for Forældreintra, og jeg kender også nogle, der ville være glade for at få mindre information. Det er der mange forskellige holdninger til, siger Peter Pannula Toft.

Løsningen er ifølge kontorchefen indførelsen af Forældreintras afløser, Aula.

Det er ifølge kontorchefen et mere enkelt system, hvor man lettere kan skrue op og ned for informationsstrømmen.

- Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt.

- Man skal ude i kommuner, på skoler og i børnehaver have en snak om, hvordan man bruger det klogt, siger Peter Pannula Toft.

Det vil være sådan, at skoleforvaltning, skoler og forældrebestyrelser skal fastlægge niveauet for information på den enkelte skole.

- Hvad er det for informationer, man skal dele med hele forældrekredsen, og hvilke informationer behøver man ikke dele med alle.

- Det er nogle overordnede principper, som skoleledelsen skal fastlægge sammen med forældre og skolebestyrelser, siger Peter Pannula Toft.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) mener heller ikke, at løsningen er at genindføre kontaktbogen.

- Vi kommunikerer digitalt i de fleste sammenhænge i dag - det gælder også på skoleområdet. Derfor mener jeg ikke, at vi løser problemet ved at genindføre kontaktbogen og fjerne den digitale infrastruktur mellem skole og forældre, siger hun i en skriftlig kommentar.

Hun medgiver dog, at Forældreintra kan være et "irritationsmoment".

Ministeren forventer, at man lokalt på skolerne vil tage en debat om, hvordan vi undgår "digital støj og meddelelsesforurening", når det nye system, Aula, indføres.

Aula ventes indført på skolerne efter sommerferien. Senere er det også planen, at børnehaver og vuggestuer skal kobles på systemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce