Annonce
Sønderborg

Kommuner vil samarbejde mere om arbejdsmarked

I forbindelse med dialogmødet i Tønder ses her værten, udvalgsformand Jan Voss Hansen, Tønder, til venstre og dernæst hans kolleger Ejler Schütt, Aabenraa, og Jan Prokopek Jensen, Sønderborg. Foto: Tønder Kommune 

Formændene for de sønderjyske arbejdsmarkedsudvalg i Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder vil samle kræfterne på tværs af kommunegrænserne.

SØNDERBORG: Der er en lang tradition for samarbejde på tværs af kommunegrænser i det sønderjyske, og nu kan endnu et kapitel skrives til den historie. Således har formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Tønder Kommune, Jan Voss Hansen (DF), holdt samarbejdsmøde med sine kollegaer fra Sønderborg, Aabenraa og Haderslev. Et centralt emne på mødet var den aktuelle højkonjunktur. Virksomhederne efterspørger arbejdskraft, som ofte kan være vanskelig for det enkelte jobcenter eller den enkelte kommune at imødekomme.

Der er fra politisk side et stærkt ønske om, at de sønderjyske kommuner skal arbejde tættere sammen om beskæftigelsesindsatsen. For selvom de enkelte kommuner har hver deres særpræg og forskelligheder, så springer lighederne og de fælles udfordringer også i øjnene. - Jeg er overordentlig tilfreds med den konstruktive dialog, vi nu har haft. Vi ønsker alle at sende et tydeligt signal om, at samarbejde i det sønderjyske er vejen frem. Ikke mindst når vi taler om at understøtte virksomhederne i rekrutteringsindsatsen, siger Jan Voss Hansen.

Annonce

Udvider samarbejdet

Allerede i dag arbejder jobcentrene sammen om at servicere virksomhederne. Samarbejdet vil i den kommende tid blive udvidet. - Rekruttering kan ofte være en vanskelig størrelse at være på forkant med, forklarer formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget i Sønderborg Kommune, Jan Prokopek Jensen (S), og siger videre:

- Udviklingen går hurtigt, og som enkeltstående jobcenter kan det til tider være vanskeligt at imødekomme virksomhedernes behov. Derfor ser jeg gerne, at vi bliver endnu bedre til sammen at "overvåge" arbejdsmarkedet lokalt, så flere ledige kan uddanne sig inden for brancher med gode muligheder for job.

Mødet i Tønder bød også på andre drøftelser, og de sønderjyske politikere diskuterede temaer, hvor inspiration på tværs af kommunegrænserne kan styrkes i de kommende år. /EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce