Annonce
Aabenraa

Kompensationen kommer: Men Jens ved endnu ikke, hvad han vil

Minkavler Jens Wistoft, Mulsmark Mink i Kiskelund, har mere end tre årtiers viden om minkavl, men det kan han ikke bruge til noget nu, hvor alle hans 24.000 mink er slået ned og pelset. Arkivfoto: Timo Battefeld
Hvad fremtiden bringer, ved minkavler Jens Wistoft ikke endnu, men han er glad for, at der nu er kommet en afklaring på spørgsmålet om kompensation.
Annonce

Aabenraa: - Jeg er ikke lige dér, hvor jeg har en færdig køreplan, men jeg skal videre. Drømmen er der.

Jens Wistoft, byrådsmedlem for Venstre, men også tidligere minkavler. Han har som sine kolleger ventet på, hvordan han skulle blive kompenseret for nedlukningen.

- Den helt store, ubekendte faktor er jo, hvordan man vil fordele pengene på driftstab og den direkte erstatning, men det får vi jo ikke noget at vide om de første måneder, siger Jens Wistoft.

- Jeg synes, det er fint, at vi bliver vurderet individuelt. Det ser jeg frem til. Handler det om to-tre års virksomhed, så er det godt for Staten, men det, der er godt for mig, er, at jeg får en afklaring, så jeg kan komme videre, forklarer han.

Annonce

Slut med uvished

Ventetiden, siden minkerhvervet med ét blev slået ned, har været lang.

- Det er godt for mig at få afklaring, så jeg ved, om jeg kan komme videre eller ej. Kan jeg komme videre med en lille virksomhed med ti ansatte og en pæn lille indtjening for det beløb, tror jeg på det, selvom det bliver svært, siger Jens Wistoft.

- Måske bliver jeg alt for skuffet på et tidspunkt, fordi jeg har mistet al for megen egenkapital, men jeg kan svare enhver sit, tilføjer Jens Wistoft.

Hvad udkommet af den politiske aftale bliver, tør han ikke gisne om. Bygninger, driftstab, skind og skat er i spil.

- For mit vedkommende bliver det måske mellem 13 og 18 millioner kroner, og om jeg skal betale 30-40 procent tilbage til statskassen, ved jeg ikke, eller kun 20 procent, det betyder rigtig meget i den sidste ende, siger Jens Wistoft.


Jeg skal have fundet på noget nyt, og det har jeg snakket med min bank om, for jeg skal jo ikke på pension. Jeg føler mig ikke gammel.

Jens Wistoft, tidligere minkavler


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce