Annonce
Danmark

Komponister tigger kulturminister om radio-afklaring før nytår

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Den del af dansk kulturliv, der berøres af lukningen af P6, P7 og P8 Jazz, savner klarhed over fremtiden.

Den nye kulturminister, Joy Mogensen (S), vil kigge på et nyt medieforlig som erstatning for det, der ved folketingsvalget i juni mistede et flertal bag sig i Folketinget.

Men det bliver først efter nytår, siger Joy Mogensen, og det får organisationen for komponister og sangskrivere til at rette en appel om afklaring tidligere.

Det siger fungerende formand Søren Krogh, efter at den nye kulturminister har annonceret, at der kommer et nyt medieforlig - men først i 2020.

En del af aftalen omhandler nemlig, at DR skal spare 20 procent. Det har ført til en planlagt lukning af P6, P7 og P8 Jazz ved årsskiftet. Det er den del, som DJBFA håber kan nå at forhindres.

- Vi er glade for, at regeringen ønsker at genforhandle medieaftalen. Det giver et reelt håb om, at vi kan bevare de tre kanaler, siger Søren Krogh.

- Men kanalerne bliver lukket 31. december i år, og derfor bør der sigtes efter en politisk afklaring inden. Ingen ved, hvor lang tid forhandlingerne vil tage, og så undgår vi forvirring og et kulturliv, der ikke ved, om vi er købt eller solgt.

Joy Mogensen siger i et interview, at hun ser det som sin opgave at få ændret medieforliget:

- Men hvis alle de ønsker og tanker, der har været på banen, også til en vis grad skal opfyldes, bliver det også til en del af finanslovsforhandlingerne.

- Derfor kan jeg ikke se, at det er noget, der bliver færdiggjort på denne her side af nytår.

Joy Mogensen forklarer, at hendes mål bliver at styrke public service.

- Men jeg skal finde pengene, før jeg kan begynde at bruge dem, siger hun videre i interviewet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce