Annonce
Esbjerg

Koncert: Don Juan giver den som baggårdspuma i Ribe

Operakompagniet Nontardar gæster Quedens med en baggårdskoncert. Privatfoto.
Operakompagniet Nontardar lægger vejen forbi Ribe med en baggårdskoncert i Quedens Gaard. Forestillingen er en kammerversion af Mozart´s Don Juan, og både garvede og grønne operaelskere er velkomne.
Annonce

Ribe: Operakompagniet Nontardar lægger vejen forbi Ribe, hvor det ved en baggårdskoncert i Quedens Gaard byder på en gang lettilgængelig Don Juan i en kammerversion.

Kompagniets målsætning er at skære de store klassikere ind til benet. Forestillingen er for alle operaelskere og ikke mindst novicer, der har lyst til at prøve kræfter med genren.

Mozart kaldte operaen om skørtejægeren Don Juan for en komedie, men den må siges at være en af de mere mørke af slagsen, og kategoriseres da også som dramma giocoso, der betyder spøgefuldt drama.

Don Juan betegnes både som en skruppelløs kvindebedårer og en oprører, der kæmper for sin individualisme i et hierarkisk opbygget samfund. Denne selvstændighed skulle virke så attråværdig på kvinderne omkring ham, at de forfører ham og ikke omvendt. Døm selv.

Den italienske originaltitel "Den straffede vellystning, Don Giovanni" vidner måske om en slutning med både dramatisk og poetisk retfærdighed.

Annonce

Under åben himmel.

Don Juan er en morsom forvekslingskomedie og samtidig et studie i dæmonisk livslyst og seksuel besættelse. Den hæsblæsende dialog i Nontardars kammerversion er på dansk, mens Mozarts udødelige musik synges på italiensk.

Kostumer og kulisser i sommerens corona-udgave er holdt på et absolut minimum, så det er muligt at klappe forestillingen ud over alt. Torsdag den 27.8. klokken 20 går det altså løs i Quedens Gaard, hvor det er muligt at kombinere en aften i operaens tegn med en middag under åben himmel, og hvor man kan afhente billetter, så længe lager haves.

Nontardar består af pianist Jacob Beck og operasangere Philippa Cold, Mette-Maria Øyen, Stina Schmidt, Thomas Storm, Jakob Bloch Jespersen og Bo Christian Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce