Annonce
Kultur

Koncert: Ensemblet kommer helt ind i din stue

Strygerne i Esbjerg Ensemble lægger torsdag aften lydsporet, når de professionelle musikere inviterer til fransk aften hjemme i publikums egne stuer via Zoom. Billedet er fra en skolekoncert på Rørkjær Skole . Arkivfoto: André Thorup
Med fransk musik, ost og vin vil musikerne i Esbjerg Ensemble gerne bryde ud af de stive og formelle rammer, der ofte er om klassisk musik. Du kan komme helt tæt på hjemme i din egen stue.

Esbjerg: Livekoncerter er stadig coronalukket land, også for Esbjerg Ensemble.

Men det afholder ikke de klassiske musikere fra stadig at spille, og torsdag den 15. april byder ensemblechef Gabriella Bergmann og ensemblets strygere indenfor til en helt ny slags koncert.

Via Zoom kan alle logge sig ind og opleve koncerten, og der bliver mulighed for at interagere med musikerne og stille spørgsmål.

Annonce

Der bliver fransk tema med musik af blandt andre Jean Cras. Der er introduktion til koncerten ved Gabrielle Bergmann, og kunstnerne har også forberedt sig ved at have fransk vin i glasset og specialiteter fra Jean Cras' hjemegn Bretagne på tallerkenen.

Der vil blive fortalt om komponistens karriere som officer i søværnet og hans liv som komponist, der bliver plads til anekdoter, og så er der mulighed for interaktion mellem kunstnerne og tilskuerne, både den ene og den anden vej.

Store forventninger

Og det er et koncertformat, som bestyrelsesformand Peter Amstrup har store forventninger til.


Det behøver ikke at være så formelt at høre en klassisk koncert.

Peter Amstrup.


- Vi har afprøvet det for indbudte gæster, og det fungerede rigtig godt. Vi vil meget gerne fremstå mere imødekommende, og her kommer vi så langt ind i publikums egen stue, som det kan lade sig gøre. Det behøver ikke at være så formelt at høre en klassisk koncert. Her prøver vi at bryde med normerne og håber, at mange vil invitere et par venner over til en fransk aften med vin, ost og musik på skærmen, siger Peter Amstrup.

Han kunne godt forestille sig, at koncerter på Zoom kunne blive en fast del af ensemblets repertoire, også når corona-situationen tillader live-koncerter.

Annonce

Synlighed

- Det giver os jo mulighed for at nå ud til et publikum, der ikke fysisk behøver at være hvor ensemblet spiller, så det er jo en måde at øge kendskabet og "kundekredsen". Jeg tror ikke, vi vender tilbage til en hverdag og en koncertkultur præcis som den, vi kendte til før corona. Der vil være flere ting, der har ændret sig. Der er blevet tænkt mange kreative tanker mange steder, og der er bestemt gode ting at tage med sig. Musikerne glæder sig rigtig meget til at komme ud at spille for et levende publikum, og vi håber hen over sommeren at lave pop-up-koncerter og være synlige i byen, men lige nu arbejder vi indenfor de rammer, vi har, og vi glæder os meget til at afprøve den uformelle Zoom-koncert for et forhåbentligt stort publikum, siger Peter Amstrup.

Koncerten

Det er torsdag den 15. april klokken 19.30, man kan opleve koncerten med strygerne fra Esbjerg Ensemble og komme helt tæt på musikerne.

Det foregår på Zoom, og man kan finde linket på ensemblets hjemmeside og registrere sig.

Det er gratis at overvære koncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce