Annonce
Sønderborg

Koncert i haven: Venner og naboer bakker op

Gæsterne strømmede til den private have i Nybøl for at få en plads til koncerten. Foto: David Skaaning
Der var godt gang i haven hos Georg Nissen og Hannelore Nissen-Berdiin, da musikeren Jesper Werstergaard gav koncert. Det skete i forbindelse med Sønderborg Musikråds projekt "Musik i Haven".
Annonce

Nybøl: For første gang i hvad der føles som et ondt år, kunne folk i Nybøl tirsdag aften høre melodier og musik blive spillet fra en vaskeægte koncert i byen.

Georg Nissen og Hannelore Nissen-Berdiin lagde have til et af Sønderborg Musikråds arrangementer i projektet: Musik i Haven. Foto: David Skaaning

Tonerne kom fra Hannelore Nissen-Berdiin og Georg Nissens have, hvor musikeren Jesper Westergaard spillede populærmusik fra 60'erne og 70'erne til omkring 35 tilskuere. De sad alle med god afstand til hinanden i haven.


Alle skal danse mindst én gang, ellers kører jeg hjem

Jesper Westergaard, musiker.


- Vi er naboer til Hannelore og Georg, så vi bliver jo nødt til at støtte op om koncerten. Ellers kunne vi jo bare have siddet alene og hørt det derhjemme, men det er der ikke meget sjov ved, fortæller Annemarie Frost grinende.

Musikeren Jesper Westergaards familie var også blandt tilhørerne til arrangementet. Foto: David Skaaning

Sammen med de andre naboer fra vejen var hun blandt de første, der satte sig til rette med godt udsyn til scenen. De har pakket sandwiches og har taget drikkevarer med, så de ikke skal mangle noget under koncerten.

De fleste af aftenens gæster kendte Hannelore eller Georg personligt og de hørte måske også under betegnelsen "det grå guld", men der sad også et yngre publikum, der var kommet for at få en en musikoplevelse.

- Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, men jeg så bare på Facebook, at der var koncert, og så slog jeg til. Det er dejligt, når der endelig sker noget kulturelt igen, og når der er en koncert i Nybøl, så skal vi støtte op, fortæller Monja, der tog til koncerten sammen med veninden Saskia.

Annonce

Dans og melankoli

Klokken 18.30 havde gæsterne sat sig til rette med hjemmebragte havestole eller tæpper, og koncerten kunne begynde.

- Jeg kan forstå på Jesper, at man gerne må danse, hvis man føler for det, sagde Hannelore Nissen-Berdiin i sin introduktion af aftenens kunstner.

- Alle skal danse mindst én gang, ellers kører jeg hjem, lød svaret fra Jesper Westergaard, der bor i Sønderborg.

Jesper Westergaard sang covers af ældre hits med sit helt eget twist. Han gav også smagsprøver på nogle af hans egne originale sange. Foto: David Skaaning

Koncerten var delt op i to gange 45 minutter med en pause i mellem.

- I pausen må I meget gerne gå rundt og kigge i haven, og det er også tilladt at komme med komplimenter, sagde Georg Nissen med et stort grin.

Hannelore og Georg deltog i et informationsmøde for potentielle haveværter til projektet Musik i Haven, som Sønderborg Musikråd har arrangeret i år.

Her blev de overbevist om, at det ville være en god idé at åbne haven for en masse gæster, og at det kunne gøres på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

Koncert ved Jesper Westergaard i haven hos Georg Nissen og Hannelore Nissen-Berdiin. Foto: David Skaaning

De fik også mulighed for at vælge musikken i haven, og her faldt valget på Jesper Westergaard, da han blandt andet havde The Beatles på repertoiret. Den 35-årige sanger og guitarist lagde aftenen ud med sin udgave af Elton Johns "Your Song", der blev efterfulgt af den melankolske Blackbird af Beatles.

Annonce

Stille nydelse

Første del af koncerten var ikke præget af spontan dans fra gæsterne. Tværtimod var der en larmende tavshed fra publikum, der lyttede intenst til teksterne fra de eviggyldige sange og til tonerne fra Jesper Westergaards guitar.

Hver eneste lydbølge hang i luften over nabolaget og udfyldte den stilhed, der har været siden corona-nedlukninger og -restriktioner standsede al musik og kultur i landet.

Efter hvert nummer lød der lange klapsalver, der på en måde allerede længtes efter musikken og samtidigt var desperate efter den næste sang.

Hannelore Nissen-Berdiin og Georg Nissen (i baggrunden) deler teksten ud til "What a wonderful world". Foto: David Skaaning

Inden pausen var der fællessang, hvor alle gæster sang med på Louis Armstrongs "What a wonderful world". Det var ingen sag, for næsten halvdelen af arrangementets gæster var korsangere i Ulkebølkoret, som Hannelore Nissen-Berdiin dirigerer hver uge.

Resten af august vil der hver weekend være koncerter i private haver.

Naboerne fra vejen fik pladser på forreste paket under taget i tilfælde af regn. Der var dog et fantastisk flot solskinsvejr tirsdag aften. Foto: David Skaaning
Gæsterne blev også inviteret til at kigge rundt og nyde haven i pausen. Foto: David Skaaning
Ulkebølkoret stod for knap halvdelen af de solgte billetter til aftenens koncert. Foto: David Skaaning
Annet Conen (tv) og Bodil Skjoldager synger med på Louis Armstrongs kendte sang. Foto: David Skaaning
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce