Annonce
Esbjerg

Koncertarrangør vil flytte udendørs koncerter: Fanøs Sommerliv-koncerter i turistområde sendes i nabohøring

Fanø Sommerliv-koncerterne på Fanø ventes flyttes fra det centrale Nordby. Fotoet her er fra en Vesterland-koncert, hvor arrangørerne er de sammen. Foto: John Randeris
En stribe udendørs koncerter midt i Hovedgaden i Nordby udløste politisk strid om nabohøring. Nu ønsker arrangørerne at flytte koncerterne udenfor byen, og så skal der være nabohøring.

Fanø: Fanø Vesterlands udendørs sommerkoncerter i juli med en stribe danske kunstnere bliver formentlig ikke afholdt i Hovedgaden i den absolutte højsæson for turister.

Fanø Vesterland har søgt om at få lov til at flytte aftenkoncerterne fra p-pladsen ved brugsens blomsterbutik i Hovedgaden 77 til Storetoft 11.

Området mellem Nordby og Rindby er ikke så tæt  pakket med turister, men der findes dog Feldberg Camping, fodboldgolfbanen og andre turistaktiviteter i området.

Annonce

Ejerne af disse aktiviteter samt de øvrige naboer får nu flytningen af de såkaldte Sommerliv-koncerter til nabohøring, hvor de - modsat ved placeringen i Hovedgaden - får mulighed for at komme med deres mening om at få høj koncertmusik med forstærkeranlæg, højttalere m.m. i nabolaget.

Spørgsmålet er så, hvad man vil gære hvis der er massiv modstand blandt naboerne ved Storetoft - fastholdes placeringen så i Hovedgaden i Nordby?

14 dage med musik hver aften

Koncerten finder sted alle dage fra 12. juli til den 25. juli fra klokken 19.30 til 21.30. Der vil også være en times lydprøve hver dag om eftermiddagen.

Det fremgår af forvaltningens materiale til naboerne, at støjgrænserne i en afstand på op til cirka 50 meter fra scenen undervejs i koncerterne vil blive overskredet.

Og det er i modstrid med områdets lokalplan, som siger, at virksomheder og aktiviteter i området ikke må overskride Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier, og at naboer ikke må påføres støj, der overskrider grænseværdierne. Det er dog muligt at dispensere fra disse støjkrav.

Svarfristen for at naboer kan komme med høringssvar er fredag den 4. juni.


Det er jeg fan af - i stedet for som sidste gang, da man overlod det til et byrådsflertal at træffe afgørelsen uden at inddrage borgerne

Christian Lorenzen, konservativ


Fanø Kommunes Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalg har haft sagen til orientering fra forvaltningen, men skal modsat den oprindelige plan om musik i Hovedgaden ikke behandle sagen politisk. Dengang besluttede et byrådsflertal i sidste ende at tillade musik i Hovedgaden, da sagen af Venstre blev bragt i byrådet.

Annonce

Fan af borgerhøringer

Som konservativ politiker er Christian Lorenzen  glad for, at forvaltningen laver en borgerhøring i denne omgang.

- Det er jeg fan af - i stedet for som sidste gang, da man overlod det til et byrådsflertal at træffe afgørelsen uden at inddrage borgerne, siger han.

Christian Lorenzen er stadig forundret over, at man ikke - som mindretallet dengang ønskede - ville høre naboernes mening om musik i Hovedgaden.

Forvaltningen fremhæver i øvrigt en mindre smitterisiko ved at holde sommerliv-koncerterne  på Storetoft i stedet for i centrum af Nordby. Syd for Nordby er der et større areal til koncerterne, ligesom det ligger udenfor Nordby.

For nylig har der været større smitteudbryd, når store folkemængder har festet - senest ved Brøndbys fodboldmesterskab.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

B&O-kongen hyldet: Annette Heick for fuld musik ved stor reception

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Varde

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Team Esbjerg For abonnenter

Det måtte Brest eller bære: Team Esbjerg formåede ikke at levere på øverste niveau

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce