Annonce
Vejen

Koncerter i haver og stuer på vej frem

ISSE er et eksempel på en musiker, som holder af at optræde ved intimkoncerter. 27. august kommer hun til Hovborg og tager to musikalske makkere med, hvoraf den ene er hendes kæreste Gabriel Uth Niesen. Pressefoto: Gabriel Uth Nielsen
Noget tyder på, at mere personlige koncertoplevelser er kommet for at blive, og det gælder foreløbig også i Vejen Kommune.
Annonce

Vejen Kommune: Det er ikke kun forbeholdt Jette Østergaard at afholde mindre intimkoncerter på egen privatadresse. For faktisk har coronakrisen været anledning til at give koncerter af denne type en opmærksomhed, der ellers ikke har været tradition for herhjemme i synderlig grad.

Det fortæller Helle Storch, som ejer bookingbureauet "Storch entertainment" og har de tre kommende musiknavne hos Jette Østergaard under sine vinger.

- Jeg vandt en intimkoncert med Rasmus Nøhr hjemme i min egen stue for seks år siden og fandt dengang ud af, at det er det fedeste at være så tæt på. Det kan noget helt andet end de store koncerter, siger hun.

Siden har hun blandt andet haft besøg af "Nikolaj og Piloterne" fire gange til stuekoncerter, og under 14 dage før den store nedlukning i marts startede hun sit bookingbureau op med fokus på ikke mindst intimkoncerter.

- Jeg har virkelig kløet på for at få skabt flere stue- og havekoncerter gennem seks år, og nu tror jeg virkelig, at folk har fået øjnene op for det og er mere åbne for konceptet, siger Helle Storch.

Hun opfatter det således som en spirende tendens, der for alvor står overfor sit gennembrud. Blandt andet har hun i eget bookingbureaues navn arrangeret en firedages turné i private haver for Zididada i september, hvoraf den ene altså foregår hos Jette Østergaard.

- Jeg tror, det er kommet for at blive og får vokseværk, også selvom økomien for musikerne er en anden i haver og stuer, siger Helle Storch, som lige nu er i branchen på hobbyplan med andet fuldtidsarbejde ved siden af.

Annonce

Flere intimkoncerter på vej

I Vejen Kommune er JydskeVestkysten også bekendt med en kommende intimkoncert  i Hovborg, som ligeledes er et privat havearrangement, hvor musikeren "ISSE" skal spille 27. august.

- Jeg har allerede prøvet en lignende intimkoncert på det seneste, og jeg bliver mere nervøs, når publikum sidder lige foran mig med en personlig kontakt, siger ISSE med det borgerlige navn Marie Louise Sandorf Jacobsen og tilføjer:

- Til gengæld føler jeg mig meget velkommen og kan mærke en bedre dialog med dem. De lærer mig bedre at kende og følger mig på de sociale medier efterfølgende.


Til gengæld føler jeg mig meget velkommen og kan mærke en bedre dialog med dem. De lærer mig bedre at kende og følger mig på de sociale medier efterfølgende.

ISSE, sangerinde


Hun ser således muligheder i tiden for vækstlaget af musikere, som kan bruge situationen til at gøre sig kendte via de mere utraditionelle koncertformer.

- Jeg føler også, at folk er mere villige til at høre noget anderledes musik nu, fordi de hungrer efter oplevelser som livemusik, siger ISSE, som også fremadrettet har flere af slagsen i kalenderen og tilføjer:

- Det er mit indtryk, at dem, som var været til den slags koncert, gerne vil have mere af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce