Annonce
Aabenraa

Kondo og Severinsen: Ryd op og find ro

Sanne Severinsen er professionel oprydder - Danmarks svar på Marie Kondo. Mød hende på Aabenraa Bibliotek 22. august. PR-foto

Aabenraa: Japanske Marie Kondo kom på alles læber, da hun på streamingtjenesten Netflix delte ud af budskabet om at rydde op i sit hjem for at få indre ro.

Danmarks svar på Marie Kondo er den professionelle oprydder og life coach Sanne Severinsen. 22. august kl. 17.30 kommer hun til Aabenraa Bibliotek for at give sine bedste råd til at få ryddet ud i det overflødige fyld, så der er plads til det, der giver værdi.

- Vi har alle sammen den der rodeskuffe med ting, vi ikke nænner at smide ud, men heller ikke bruger. Og som vi slet ikke aner, hvordan vi skal få ryddet ud i. For når det er gjort, så er der det overfyldte tøjskab og den uoverskuelige garage, der efterhånden er blevet endestationen for alle de ting, vi ikke bruger, men som vi ikke nænner at smide ud, lyder det i pressemeddelelsen.

Manglende overskud, tid og viden om, hvor man overhovedet skal begynde, står typisk i vejen for at komme i gang med at rydde op.

Billetter til foredraget kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce