Annonce
Esbjerg

Konen i muddergrøften: Kommunen var advaret mod bundløst hul

Krebsestien er spærret af, efter en gummiged har ødelagt gang- og cykelstien langt Fourfeldt Bæk. Afspærringen her er opsat små hundrede meter syd for Grønlandsstien, hvor det store bundløse hul er ved at tørre ud. Foto: Lars Stokbro
Borger klagede i februar over den mudrede Krebsesti, men kommunen vil intet gøre. Man afventer et projekt til 25 millioner kroner, som er udskudt. Borgere klager over den nedslidte gang- og cykelsti. 27.000 esbjergensere bor ved det naturskønnet område, der forsumper, så borgerne ikke kan få fuld glæde af det.

Esbjerg: Esbjerg Kommune var advaret om den mudrede Krebsesti og problemer med afvanding af skovområderne langs stien. Flere borgere og lokalråd fra blandt andet Gjesing og Sønderris har gennem flere år rejst problemet med den sumpede del af Krebsestien.

Det var her, en kvinde tirsdag i sidste uge sank i til livet i et bundløst hul og sad uhjælpelig fast, indtil brandfolk og privatpersoner fik hende reddet op.

Nu viser det sig, at Kim Jensen fra Grønlandsparken allerede i februar skrev til kommunen via dens hjemmeside om de store problemer med den bløde og sumpede sti i den nordlige del af Krebsestien ved Sønderris.

"Lige her er stien meget blød og sumpet. Kan I ikke gøre noget ved det. I har skrabet stien, men den er blevet meget ujævn på grund af, at den er blød," skrev Kim Jensen og gættede også på en årsag: "Er problemet afvanding af grøften langs stien?"

Kommunens svar var kort fortalt: Det vil vi ikke gøre noget ved, men vi holder øje.

Svaret fra kommunen lød: "Krebsestien vil formentlig blive kraftigt renoveret i forbindelse med Fovrfeldtkileprojektet som er under udarbejdelse. Vi vil derfor ikke på nuværende tidspunkt sætte gang i et større arbejde, men vi holder øje med situationen."

Fourfeldtprojektet er imidlertid med det nyeste budgetforlig udskudt flere år.

I dag raser beboere langt Krebsestien over, at stien ikke kan bruges af cyklister, motionsløbere og hundeluftere langs den nordlige del af Fourfeldt Bæk, fordi området forsumper.

- Efter flere har siddet fast i det bundløse hul, har kommunens folk fra Vej & Park spærret af med "festivalhegn", fortæller Morten Andersson, drift & anlægschef ved kommunen, om den akutte løsning på den farlige strækning med mudder og vand.

Afspærringen starter i nord, hvor Krebsestien krydse Grønlandsstien og vil stå, indtil stien kan retableres, når vandet er væk.

Annonce
Vi vil derfor ikke på nuværende tidspunkt sætte gang i et større arbejde, men vi holder øje med situationen.

Del af svar fra Esbjerg Kommune til borgertip om den bløde og sumpede Krebsesti

Gummiged har ødelagt stien

Morten Andersson har også en forklaring på, hvorfor det er gået så galt på Krebsestien.

Et tømrerfirma, der har bygge et lille sort skur til en pumpestation for varmeselskabet Din Forsyning, kørte fast med en kassevogn. I et forsøg på at få bilen fri kørte man en gummiged ind på stien for at trække den fri med det resultat, at stien blev kørt fuldstændig op af gummigeden.

Mem men kan ikke køre på en sti med en kassevogn og slet ikke med en gummiged.

- Det kan ikke anbefales at køre med tunge køretøjer på en grussti, konstaterer anlægschefen.

Det private firma har lovet at reparere stien, når der er tørret ud i området.

Stien er ubrugelig

Den lokale beboer, Kim Jensen, siger, at dette stykke af stien altid har været sumpet. Han mener, at afløbsrør og grøfter er fyldt med blade og grene, så afvandingen ikke fungerer.

- Det er slemt på den nordlige side af Sædding Ringvej. Der er ingen vedligeholdelse, mens Krebsestien ned mod Gl. Gjesing og stierne sydpå er i en meget bedre stand. Jeg går med hunden den vej nu, siger Kim Jensen.

Med sin mail til kommunen havde han håbet, at der ville blive lagt et nyt lag grus over stien, og at grøfterne ville blive gravet op.

En anden beboer, Hans Mortensen, mener også, at der er et generelt problem hver vinter.

- Mange i de nye villakvarterer bruger Krebsestien som cykelsti til byen, men det kan ikke lade sig gøre nu, siger han.

Der bor omkring 27.000 esbjergensere i boligområderne ved Krebsestien og den forsumpede ådal, som de ikke har meget glæde af i øjeblikket.

Stien er stadig oversvømmet af det okkerholdige vand fra afvandingskanler og tilløb til Fourfeldt Bæk. Foto: Lars Stokbro
Det er byggeriet af dette skur til pumper tilhørende Din Forsyning, der er skyld i de værste mudder- og vandhuller langs Krebsestien. De værste steder er stabilgruset ødelagt, men på lange strækninger af Krebsestien mellem Sønderrisstien og Grønlandsstien er selve stien intakt. Foto: Lars Stokbro
Forsumpningen af skov- og engarealerne betyder, at træer og buske dør, fordi rødderne kvæles af det sure og fugtige miljø. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce