Annonce
Esbjerg

Konference med fokus på fremtiden

Esbjerg: Hvordan uddanner vi til fremtidens arbejdsmarked? Og hvordan fastholder og tiltrækker vi flere studerende og kvalificeret arbejdskraft til Esbjerg-området?

Det er nogle af de spørgsmål, som skal diskuteres på en konference fredag 22. november i Esbjerg.

- Esbjerg skal være kendt og anerkendt som en uddannelsesby, der både er det naturlige valg for unge i det sydvestjyske område, og som også tiltrækker studerende fra andre dele af landet og fra udlandet. Samtidig skal vores uddannelsesudbud hænge naturligt sammen med de behov, erhvervslivet har nu og i fremtiden, så vi understøtter mulighederne for at skabe flere arbejdspladser. Det kræver, at vi strategisk og politisk arbejder på at sikre det rette udbud af uddannelser i Esbjerg og gør en fælles indsats for at gøre det endnu mere attraktivt at studere, arbejde og slå sig ned her i området, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Tidligere undervisnings- og forskningsminister, Tommy Ahlers vil overrække Esbjerg Universitetspris 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce