Annonce
Aabenraa

Konfirmanderne konstaterer: Festen flyttes bare til senere

Ponyen Jessy skal fotograferes sammen med Kathrine Faudel Dall, når hun skal konfirmeres den 6. juni i Ensted. privatfoto
De unge tager udskydelsen af deres konfirmation med sindsro. Nogle må vente i kort tid. I andre tilfælde skal vi helt hen i september, før de kan træde op foran alteret

Aabenraa: Konfirmanderne i Aabenraa tager det med sindsro, at deres fest er udskudt til tidligst efter pinse. I nogle tilfælde endda helt til september.

- Det lå i kortene, og vi har snakket om, at det nok endte med, at vi måtte flytte konfirmationen, så han var blevet forberedt på det, da også skolen lukkede. Han har fuld forståelse for det. Det har jo også grebet ind i hans hverdag. Det var så bare en konstatering, dengang det kom frem, at konfirmationerne måtte aflyses og udskydes til senere.

Sådan lyder det fra Søren Beck Siig i Løjt. Han er far til Daniel, der nu må vente til september, før han kan trække i konfirmationstøjet.

Familien har dog ikke haft problemer med at flytte festen. Selskabslokalet, der ellers var blevet booket til foråret, var også ledigt i september.

- Og maden laver vi selv. Daniel går meget med på jagt, han har været med på en jagt i Tyskland, hvor vi skød et vildsvin. Det ligger og venter i fryseren. Vi skal så bare have noget salat udefra, lyder det fra Søren Beck Siig.

Han er godt tilfreds med, at konfirmationen er flyttet så langt hen på året.

- Så er vi forhåbentlig kommet godt over denne situation.

Annonce

Gæster fra Italien

I Ensted er der til gengæld brug for både håb og krydsede fingre.

13-årige Kathrine Faudel Dall skulle være konfirmeret den 8. maj. Den nye dato hedder nu 6. juni.

- Lige så snart vi fik at vide, at datoen var ændret, informerede vi selvfølgelig alle vores gæster. Vi får også gæster fra Italien, så derfor var det ekstra vigtigt at informere dem også. For som det ser ud nu, så kan de ikke komme. De kan godt komme den 6. juni, men vi ved ikke, hvordan forholdene udvikler sig til den 6. juni – om det overhovedet kan lade sig gøre, siger Kathrines mor, Mette Dall.

Når der nu skal flyttes med så forholdsvis kort varsel, så er familien er i den heldige situation, at festen holdes derhjemme.

- Vi laver også maden selv, så for os er det relativt nemt at ændre en dato. Men nogle af de andre familier er jo meget udfordret, fordi nogle har lavet reservationer på restauranter flere år i forvejen, fortæller Mette Dall.

Kjolen passer til den tid

Vel var datteren da skuffet, da restriktionene blev meldt ud, erkender moren.

- Hun har glædet helt vildt til sådan en stor dag, selv om vi havde forberedt hende på situationen. Men hun har fuld forståelse, hun glæder sig så bare over, at gæsterne kan komme alligevel, selv om datoen blev ændret med så kort varsel.

Og faktisk er det også godt, at der kun er knap en måned mellem den første og den nye dato.

- Vi havde købt konfirmationskjole allerede i efteråret sidste år - i forvejen ét nummer for stor. Men med den korte frist skal vi ikke ud at købe nyt. Havde konfirmationen til gengæld været udsat til september, var det ikke sikkert, at Kathrine kunne passe størrelsen længere. De unge vokser jo, siger hendes mor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce