Annonce
Aabenraa

Konfirmationer rykker ind i sportshal: Så er der også plads til bedsteforældrene

Grænsehallerne i Kruså bliver brugt til mange ting, men konfirmationer er noget nyt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Bov Sogn har besluttet, at årets konfirmationer skal afvikles i Grænsehallerne i Kruså. Provsten synes, det er en god idé.
Annonce

Bov: Coronakrisen har vendt op og ned på mange ting, og nu får virussen også afgørende indflydelse på, hvor konfirmanderne i Bov Sogn skal konfirmeres.

Når de tre hold unge skal konfirmeres i september, kommer kirkerne i Bov og Kollund til at stå tomme, for sognet har besluttet sig for at afvikle konfirmationerne i Grænsehallerne i Kruså.

- Beslutningen blev taget allerede inden sommerferien, og det var for at vi kunne give konfirmander og forældre en form for vished, siger Camilla Riis, der er kirke- og kulturmedarbejder i Bov Sogn.

Bov Sogn rykker konfirmationerne ind i Grænsehallerne for at sikre de omkring 60 konfirmander, at de kan blive konfirmeret som hold. Der er nemlig stadig restriktioner for, hvor mange mennesker, der må være i en kirke og ved at bruge Grænsehallerne, kan konfirmanderne få flere gæster med.

- Det er et fedt projekt, og det betyder, at der nu også bliver plads til bedsteforældrene. I Bov Kirke ville vi maksimalt kunne 73 personer, mens der i Grænsehallerne teoretisk set er plads til over 300. Vi har fået et meget større areal at arbejde med, siger Camilla Riis.

Annonce

Økonomisk hjælp

Det er ikke med i Bov Sogns budget, at en håndboldbane pludselig skal forandres til et kirkerum, og opgaven kommer til at koste ressourcer, både hav angår hjælpende hænder og ikke mindst økonomisk hjælp.

- Derfor arbejder vi også lige nu på højtryk for at gøre dette projekt til noget, som både virksomheder og borgere i hele Bov og Kollund kirkers lokalområde kan bakke op om og blive en del af, siger Camilla Riis og tilføjer, at både forældre og konfirmander har taget godt imod beslutningen om at flytte konfirmationerne fra kirkerne til Grænsehallerne.


Rummet og skønheden er ikke det samme som i en kirke, men i den her tid er det nødvendigt at tænke kreativt.

Kirsten Sønderby, sognepræst og provst


I Grænsehallerne, der i forvejen bliver brugt til mange forskellige ting, er man glad for, at en af hallerne er optaget af konfirmationer tre lørdage i september.

- Det er en god idé. Når kirken ikke har plads selv, så er det dejligt, at vi kan stille lokaler til rådighed, siger Dan Andersen, der er centerleder i Grænsehallerne i Kruså.

Annonce

Der er tænkt kreativt

Medarbejderne i Grænsehallerne får også sit at se til, når Grænsehallerne skal laves om til noget, der minder om et kirkerum, og arbejdsfordelingen er helt på plads.

- Vi vil hjælpe med stole og en scene. Selve udsmykningen står Bov Sogn selv for, siger Dan Andersen.

Sognepræst og provst i Aabenraa provsti, Kirsten Sønderby, er også blevet orienteret om projektet i Bov Sogn.

- Jeg synes, det er en god idé. Det bliver ikke det samme som i en kirke. Rummet og skønheden er ikke det samme som i en kirke, men i den her tid er det nødvendigt at tænke kreativt, siger Kirsten Sønderby, der udmærket er klar over, hvilke tanker Bov Sogn har gjort sig.

- Det er fællesskabet, der er tænkt på. Det ved jeg efter at have talt med præsterne, siger Kirsten Sønderby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce