Annonce
Haderslev

Konfirmationer: Sogn indfører fritvalgs-ordning

Konfirmationsforberedelserne har været turbulente i corona-året. Her er det konfirmander i Gammel Haderslev Sogn i 2017. Dengang alt forløb, som det skulle fra begyndelsen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Familierne i Haderslev Domsogn kan vælge konfirmationer i juni eller september. Det giver fleksibilitet, mener sognepræst.
Annonce

HADERSLEV: Fritvalgsordningen har nået Folkekirken. I Haderslev Domsogn har man taget konsekvensen af corona-beredskabets begrænsninger og indført frit valg for familier. De kan vælge, om de vil lade børnene konfirmere i juni eller vente til september.

En noget enestående situation, medgiver koordinerende sognepræst Kirsten Münster, der har været med til at udarbejde en datoliste for konfirmationer i domprovstiet.

- Men det giver fleksibilitet, og vi spreder holdene, siger Kirsten Münster.

I kirken gælder forsamlingsforbuddet ikke, men det gør afstandskravene på fire kvadratmeter per person. Synger deltagerne, skal der være to meters afstand, og det har ifølge Kirsten Münster haft til følge, at et hold har droppet salmesangen for at flere kunne være flere med.

Annonce

Stor rokade i marts

I marts rokerede sognene i domprovstiet rundt på datoerne, og domprovst Torben Hjul Andersen erklærede i den forbindelse, at han håbede, at det blev eneste gang, han skulle deltage i sådan en proces.

I den nye oversigt over konfirmationsdatoer fastholder næsten alle sogne de datoer, der blev valgt i marts. Øsby var første sogn med konfirmationer – den 31. maj – og her man nu valgt 6. juni og 29. august og dermed skubbet datoerne endnu en gang.

Midt i maj opfordrede biskoppen over Haderslev Stift, Marianne Christiansen til at fastholde datoerne.

- Jeg kan ikke råde til, at man flytter konfirmationerne. Vi kan jo ikke vide om de forhold, der kommer til at gælde nu, også gælder i august og september, sagde biskoppen dengang.

Weekenden den 20. og 21. juni bliver heftig for domsognets præster. Her skal blandt unge fra Kløvermarkskolen konfirmeres, og 78 ud af 80 vil konfirmeres i juni, så der bliver tre konfirmationer per dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce