Annonce
Tønder

Kongeligt besøg i Sønderjylland: Dronningen dropper Tønder

Sønderjylland har en særlig plads hos Dronning Margrethe.  Hun genbesøger landsdelen i juni, men får desværre ikke tid til at lægge vejen forbi Tønder Kommune. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Dronningen kommer til Sønderjylland den 13. juni, og gennemfører en række af de aktiviteter og besøg, der oprindeligt var planlagt i Genforeningsåret. Desværre er besøget i Tønder ikke med i den nye plan.

Tønder:  Der var for alvor lagt kakkelovnen til en stor royal fejring af Genforeningen i Tønder Kommune, inden corona lukkede landet, og satte en kæp i hjulet på de fleste festligheder.

Et af højdepunkterne i genforeningsåret skulle have været dronningens besøg i Tønder Kommune den 12. juni 2020.

Her var der planlagt en kongelig karettur gennem Tønder by, og efterfølgende tur forbi Schackenborg, for til sidst at besøge Tøndermarsken. Det blev som bekendt alt sammen ved forberedelserne, for dronningens besøg i Sønderjylland blev aflyst.

Annonce

Nyt forsøg

Nu åbner landet så småt, og vi kan igen begynde at planlægge festligheder, og også en del Genforenings-aktiviteter vil man nu forsøge at gennemføre med et års forsinkelse.

Det er nu blevet kendt, at dronningen har programsat et besøg i Sønderjylland den 13. juni, hvor hun følger i fodsporene på sin farfar Kong Christian 10., og den rejse han foretog til Sønderjylland i juli 1920 efter Genforeningen.

Annonce

Udenom Tønder

Desværre er der ikke blevet plads til et besøg mod vest i dronningens program i denne omgang, som det ellers var planlagt i det oprindelige program. Det ærgrer naturligvis borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen).

- Det havde vi selvfølgelig set frem til (besøget red.), men jeg har også respekt for, at det er det, der kan lade sig gøre, man har besluttet sig for fra kongehusets side. Det er glædeligt, at hun besøger Sønderjylland i hvert fald, konstaterer Henrik Frandsen.


Det havde vi selvfølgelig set frem til (besøget red.), men jeg har også respekt for, at det er det, der kan lade sig gøre, man har besluttet sig for fra kongehusets side.

Henrik Frandsen, borgmester i Tønder


Dronningens program for den 13. juni lyder på besøg på en række kendte højdepunkter fra kong Christians rute. Ved Frederikshøj passeres den gamle grænse gennem en splinterny portal, og i Haderslev inviterer Domkirken til festgudstjeneste. Videre mod syd lægges vejen forbi den nye genforeningspark ved Folkehjem i Aabenraa. Også i 2021 bliver genforeningsfesten i Sønderborg højdepunktet, som tilpasses omstændighederne, og derfor holdes som en kort ceremoni på Dybbøl Banke og et show på Alsion med officielle taler og underholdning.

Annonce
Tønder For abonnenter

Over havet under himlen: Vidåslusen får sin udsigtsplatform

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Tønder

Børn i sorg: Koordineret indsats skal hjælpe

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Annonce