Annonce
Esbjerg

Kongen af pølsevognen faldt til 20 millioner kroner

Cocio Chokolademælk landede i 2019 et overskud på omkring 20 millioner kroner. Arkivfoto
Arla stormede sidste år frem med salget af mælkebaserede drikkevaremærker som Starbucks- og Cocio-produkter, men hos dattervirksomheden, Esbjergbaserede Cocio, er resultatet faldet til et overskud på 20 millioner kroner.

Esbjerg: Arla oplevede sidste år en global fremgang i salget af mælkebaserede drikkevaremærker på omkring 10 procent, men væksten kan ikke umiddelbart spores i tallene for hæderkronede Cocio Chokolademælk A/S, viser det Esbjergbaserede selskabs netop offentliggjorte årsrapport for 2019.

Cocio oplyser ikke omsætningen, men bruttofortjenesten er faldet til 70 millioner kroner fra 77 millioner kroner året før. I 2017 toppede selskabets bruttofortjeneste med 117 millioner kroner. Dengang toppede bundlinjen også med et plus knap 42 millioner kroner.

I 2019 endte Cocios resultat 19,5 millioner kroner, hvilket også er en tilbagegang i forhold til 2018, hvor resultatet endte på 23,5 millioner kroner.

Annonce

Hele overskuddet er overført til egenkapitalen, som med afslutningen af regnskabsåret er bogført til 103 millioner kroner.

Forventer nyt overskud

Regnskabet er underskrevet Rasmus Malmbak Kjeldsen, som i foråret tiltrådte som leder af forretningsenheden Milk Based Beverages i Arla. Det fremgår ikke, om udviklingen i 2019 har været tilfredsstillende eller ej.

Til gengæld anføres det i beretningen, at omsætningsniveauet under covid-19 har været konsistent, men at de langsigtede følger af pandemien er højest usikre på nuværende tidspunkt.

Cocio

Cocio Chokolademælk blev grundlagt i 1951 af Anker Pallesen og er en ærkeesbjergensisk virksomhed.

I 1999 overtog E. Bank Lauridsen Holding A/ S og IAT-koncernen Cocio fra amerikanske The Borden Food Corporation, men siden 2008 har selskabet været eneejet af Arlakoncernen.

Om forventningerne skriver ledelsen, at Cocio-brandet og kategorien for chokolademælk fortsat spiller en central rolle i convenience-segmentet, og at man vil fortsætte med at styrke brandets position overfor den yngre målgruppe gennem digitale og sociale medier.

Det er forventningen, at selskabet lander et resultat før skat i rummet 20-30 millioner kroner.

Cocio, som har hovedadresse på Øresundsvej i Kjersing, beskæftigede i 2019 i snit 52 fuldtidsansatte. Det er på samme niveau som året før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce