Annonce
Esbjerg

Konkurrence: Hvad skal boligforening nye afdeling på Rådhusgrunden hedde?

Sådan kan en stue komme til at se ud i de nye almene lejeboliger, som Bramming Boligforening er ved at opføre på Brammings gamle rådhusgrund. Boligforeningen igangsætter nu en konkurrence for, hvad den nye afdeling på Rådhusgrunden skal hedde. PR-Foto
Bramming Boligforening er i fuld sving med 51 nye boliger på den gamle rådhusgrund, og man udskriver nu en konkurrence i forhold til, hvad den nye afdeling på Rådhusgrunden skal hedde.

Bramming: Siden januar har håndværkere og byggefolk været i gang på Brammings gamle rådhusgrund.

Her bygger Bramming Boligforening 51 nye almene boliger. Væk er det gamle og nedslidte rådhus, og byggefasen kan begynde på hjørnet af Skolegade og Sct. Knuds Allé.

Bramming Boligforening vil nu gerne have forslag til, hvad boligafdelingen skal hedde fra byens borgere og andre interesserede.

Der er nu udskrevet en navnekonkurrence, der kører indtil 2. august. Alle med en god idé til et nyt navn, kan indsende deres forslag.

Formand for Bramming Boligforening, Bo Langendorff, forklarer, at ideen med en navnekonkurrence er udsprunget af den store interesse, som byens borgere har vist for projektet, hvor der blandt andet på en kold januardag mødte knap 400 interesserede op for at sige farvel til det gamle rådhus og blive skrevet på venteliste til de nye boliger.

- Meget passende for den overvældende interesse har det også været boligforeningens store ønske, at det nye boligområde vil kunne appellere til en bred gruppe af boligsøgende, siger Bo Langendorff.

- Der vil både være boliger til ældre, som ønsker nybyggeri med mindre vedligehold, til familier og til enlige, så det er en god blanding, og det har været det vigtigste for os, at byggeriet appellerer bredt, siger han.

Annonce

Forslag

Når man indsender sit forslag til, hvad den nye afdeling på Rådhusgrunden skal hedde, deltager man samtidig i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner til handelsstandsforeningen HHI Bramming.

Vinderen af konkurrencen afsløres torsdag 15. august kl. 15-16.30, hvor det første spadestik til byggeriet foretages.

Alle forslag kan sendes til raadhus@brammingbolig.dk.

Grønt areal

Bo Langendorff uddyber videre, at et nyt byggeri af den størrelse naturligvis kommer til at blive en forandring i gadebilledet, og derfor skal det allerhelst gavne byen som helhed og ikke kun de nye beboere.

Bag det nye boligområde ligger desuden et grønt åbent areal, som alle byens borgere kommer til at kunne tilgå ved at gå igennem Rådhusgrunden, og Bo Langendorff forklarer, at der derfor også bliver der lagt stor vægt på, at de nye boliger skal være en del af byen, og ikke lukke sig om sig selv.

De nye boliger forventes at stå klar til indflytning i efteråret-vinteren 2020. Første spadestik tages torsdag 15. august, hvor der vil være taler af borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen, direktør for Boligkontoret Danmark Michael Demsitz samt Bo Langendorff fra Bramming Boligforening.

På dagen vil det også være muligt at blive skrevet op gratis i boligforeningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce