Annonce
Kolding

Konkurrence: Kromanden vil give den gas i køkkenet og hente vellagret vin i kælderen

På Tyrstrup Kro glæder kromand Torben Schulz sig til at dyste mod sin gamle kammerat Allan Jylov fra Henne Mølle Å Badehotel om at komme videre i konkurrencen om at blive Sydjyllands bedste restaurant. Arkivfoto: Jacob Schultz
På Tyrstrup Kro glæder kromand Torben Schulz sig til at dyste mod sin gamle kammerat Allan Jylov fra Henne Mølle Å Badehotel om at komme videre i konkurrencen om at blive Sydjyllands bedste restaurant. 25 gæstebilletter er sat til salg.

Christiansfeld: Kromand Torben Schulz fra Tyrstrup Kro glæder sig til den 20. februar, hvor kroen deltager i Den danske Spiseguides konkurrence "bedst i Sydjylland.

- Vi har været med i mange konkurrencer, og denne gang skal vi battle med en af mine gamle kammerater, Allan Jylov, fra Henne Mølle Å Badehotel. Han er fra Sommersted og jeg er fra Styding, og det er helt sjovt, at det er to lokale, der kender hinanden godt, der skal dyste, siger han.

Kampen ved komfuret skal foregå i Tyrstrup Kros køkken.

- Allan Jylov kommer med sine assistenter, og begge hold medbringer egne råvarer, og så giver vi den gas. Vi kræser ekstra meget om maden den aften, for vi deltager i konkurrencen for at vinde, men jeg tror også, at vi vil hjælpe hinanden, større konkurrenter er vi ikke, forklarer kromanden.

Den danske Spiseguide har fastlagt, at hver restaurant skal præsentere en ret med hav, land og sødt.

Annonce

Bedst i Sydjylland

Den danske Spiseguide står bag gastronomidysten, der skal munde ud i en kåring af den bedste restaurant i Sydjylland.

Tyrstrup Kro skal torsdag den 20. februar på hjemmebane konkurrere mod Henne Mølle Å Badehotel. Der er sat 25 publikumsbilletter til salg til en pris af 1250 kroner stykket. Interesserede skal sende en mail til: post@tyrstrupkro.dk

Vinderen går videre i konkurrencen.

Restaurant Bror Ditlev fra Kolding har været i sin første konkurrence og gik videre efter en sejr over Restaurant Mundheld fra Esbjerg.

De øvrige vindere findes i de kommende uger. Når alle vindere fra første runde er klar, findes deres modstandere til anden runde ved en lodtrækning i begyndelsen af marts.

God vin fra kælderen

Der er 25 gæstebilletter til salg til aftenen. Desuden deltager de tre dommere: Mads Dalsborg, Rikke Jønsson, Per Bach Andersen.

Først serverer hver restaurant en aperitif, herefter følger appetizers, altså små smagsprøver, inden alle går til bords. Her får gæsterne serveret seks retter nemlig en forret, en hovedret og en dessert fra begge restauranter.

- Alt i alt bliver det en 10-12 retter, inden gæsterne er færdige. Jeg går også i kælderen og henter gode vine med noget alder på. Og vi har været ude at købe nye glas og tallerkener, der passer til retterne, fortæller Torben Schulz.

Prisen for en gæstebillet til seks retter med vin, velkomst og snack er sat til 1250 kroner.

- Den aften skal vi ikke tjene penge, gæsterne betaler stort set kun råvareprisen, og hvis det går i nul, så er jeg glad.

For sjov

Betyder det noget for kroen, hvordan I klarer jer i Den danske Spiseguides konkurrence?

- Nej, jeg har været her i 33 år, og vi har vores publikum. Det er sjovt at tilberede ekstraordinære gourmetretter, og det gør vi hver dag, men det er ikke det, vi lever af. Vi lever af vores selskaber. Når vi deltager i Den danske Spiseguides og forskellige andre konkurrencer, så er det både fordi, det er sjovt og af hensyn til eleverne. Hos os er der ti kokkeelever, og de skal opleve noget sjovt som konkurrencerne, så det ikke kun er hårdt arbejde i køkkenet, svarer Torben Schulz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce