Annonce
Billund

Konkurrence: Sport 24 vandt krigen om sportskunderne - Sportmaster lukker

Priskrigen mellem Sportmaster og Intersport rasede i sommeren 2017 og Sportmaster trak altså det korteste strå i den krig. Butikken i Borgergade lukker med udgangen af januar næste år. Arkivfoto
Med udgangen af januar 2020 lukker Sportmaster i Grindsted. Sport 24/Intersport vandt dermed krigen om sportskunderne.

Grindsted: Med udgangen af januar 2020 lukker Sportmaster sin butik i Borgergade i Grindsted.

Dermed ser det ud til, at Sport 24 - tidligere Intersport - vandt den krig på sportsudstyr, som udbrød i maj 2017 mellem Sportmaster og Intersport, som åbnede på Nørre Torv i Grindsted i november 2016.

I maj indledte Sportmaster priskrigen på sportsudstyr ved at sætte priserne ned med 25 procent på stort set alt i butikken. Det samme gjorde iøvrigt naboen, Lagersalg, der også er ejet af Sportmaster.

Kristian Duedahl og Jens Thrane, der ejer Intersport - nu Sport 24 - svarede igen med ligeledes at give 25 procent rabat. Den krig mellem de to sportsbutikker rasede i Grindsted sommeren over i 2017.

Den gang sagde Henning Bahr, der er ekspert i detailhandel og ejer af og administrerende direktør i Retail Institute Scandinavia, der rådgiver om detailhandel, at han ikke troede, at priskrigen ville få nogen af butikkerne til at lukke.

- Priskrig er Sportmasters måde at byde Intersport velkommen til byen, mente Henning Bahr, der altså tog fejl i sin forudsigelse.

Senere gav Sportmaster priskrigen endnu et nøk ved at give 30 procent på varerne i butikken i Borgergade. Den optrapning gik Intersport dog ikke med på.

Annonce

Priskrigen i Grindsted

Priskrigen på sportsudstyr i Grindsted blev indledt i maj 2017, hvor Sportmaster bød Intersport velkommen til byen med at give 25 procent på næsten alt i butikken.

Intersport svarede igen med at gøre det samme, og krigen varede hele sommeren 2017.

Da Sportmaster begyndte at give 25 procent på varerne, stoppede Intersport, der siden blev til Sport 24.

Sportmaster i Borgergade lukker med udgangen af januar 2020.

Ikke kun priskrigen

I stedet svarede Intersport, der blev til Sport 24 i oktober 2018 igen med at åbne en Sport 24 Outlet på Trehøjevej i marts i år.

Det er dog ikke kun priskrigen, der nu har tager livet af Sportmaster i Grindsted, der i sin tid blev etableret af Erik Bremer under navnet Bremer Sport, som senere blev til Sportmaster.

Det er kapitalfonden, Nordic Capital, der ejer Sportmaster, der kom ud af 2018 med et underskud på 115 millioner kroner før skat. Det resultat får nu konsekvenser for Sportmaster i Danmark.

Det bekræfter direktør i Sportmaster, Sofie Lindahl-Jessen, der oplyser, at butikken i Grindsted ikke er den eneste Sportmaster, der lukker.

- Vi har opsagt seks butikker, som lukker i 2020. Herunder Grindsted-butikken. Det sker som følge af den trend, som vi og andre oplever, hvor forbrugeren i stigende grad handler online. Butikken lukker med udgangen af januar 2020, oplyser direktøren.

Lagersalg i Borgergade er netop lukket, så fra februar næste år er der kun Sport 24 og Sport 24 Outlet tilbage i Grindsted.

Selv om Jens Thrane og Kristian Duedahl står tilbage som vindere i krigen om sportskunderne, så ønsker de ikke at kommentere på konsekvenserne af priskrigen.

- Jeg er ked af det på byens vegne, mere ønsker jeg ikke at sige, siger Jens Thrane.

Medarbejderne i Sportmaster i Grindsted fik deres opsigelser i sidste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce