Annonce
Billund

Konkurrence: Sport 24 vandt krigen om sportskunderne - Sportmaster lukker

Priskrigen mellem Sportmaster og Intersport rasede i sommeren 2017 og Sportmaster trak altså det korteste strå i den krig. Butikken i Borgergade lukker med udgangen af januar næste år. Arkivfoto
Med udgangen af januar 2020 lukker Sportmaster i Grindsted. Sport 24/Intersport vandt dermed krigen om sportskunderne.

Grindsted: Med udgangen af januar 2020 lukker Sportmaster sin butik i Borgergade i Grindsted.

Dermed ser det ud til, at Sport 24 - tidligere Intersport - vandt den krig på sportsudstyr, som udbrød i maj 2017 mellem Sportmaster og Intersport, som åbnede på Nørre Torv i Grindsted i november 2016.

I maj indledte Sportmaster priskrigen på sportsudstyr ved at sætte priserne ned med 25 procent på stort set alt i butikken. Det samme gjorde iøvrigt naboen, Lagersalg, der også er ejet af Sportmaster.

Kristian Duedahl og Jens Thrane, der ejer Intersport - nu Sport 24 - svarede igen med ligeledes at give 25 procent rabat. Den krig mellem de to sportsbutikker rasede i Grindsted sommeren over i 2017.

Den gang sagde Henning Bahr, der er ekspert i detailhandel og ejer af og administrerende direktør i Retail Institute Scandinavia, der rådgiver om detailhandel, at han ikke troede, at priskrigen ville få nogen af butikkerne til at lukke.

- Priskrig er Sportmasters måde at byde Intersport velkommen til byen, mente Henning Bahr, der altså tog fejl i sin forudsigelse.

Senere gav Sportmaster priskrigen endnu et nøk ved at give 30 procent på varerne i butikken i Borgergade. Den optrapning gik Intersport dog ikke med på.

Annonce

Priskrigen i Grindsted

Priskrigen på sportsudstyr i Grindsted blev indledt i maj 2017, hvor Sportmaster bød Intersport velkommen til byen med at give 25 procent på næsten alt i butikken.

Intersport svarede igen med at gøre det samme, og krigen varede hele sommeren 2017.

Da Sportmaster begyndte at give 25 procent på varerne, stoppede Intersport, der siden blev til Sport 24.

Sportmaster i Borgergade lukker med udgangen af januar 2020.

Ikke kun priskrigen

I stedet svarede Intersport, der blev til Sport 24 i oktober 2018 igen med at åbne en Sport 24 Outlet på Trehøjevej i marts i år.

Det er dog ikke kun priskrigen, der nu har tager livet af Sportmaster i Grindsted, der i sin tid blev etableret af Erik Bremer under navnet Bremer Sport, som senere blev til Sportmaster.

Det er kapitalfonden, Nordic Capital, der ejer Sportmaster, der kom ud af 2018 med et underskud på 115 millioner kroner før skat. Det resultat får nu konsekvenser for Sportmaster i Danmark.

Det bekræfter direktør i Sportmaster, Sofie Lindahl-Jessen, der oplyser, at butikken i Grindsted ikke er den eneste Sportmaster, der lukker.

- Vi har opsagt seks butikker, som lukker i 2020. Herunder Grindsted-butikken. Det sker som følge af den trend, som vi og andre oplever, hvor forbrugeren i stigende grad handler online. Butikken lukker med udgangen af januar 2020, oplyser direktøren.

Lagersalg i Borgergade er netop lukket, så fra februar næste år er der kun Sport 24 og Sport 24 Outlet tilbage i Grindsted.

Selv om Jens Thrane og Kristian Duedahl står tilbage som vindere i krigen om sportskunderne, så ønsker de ikke at kommentere på konsekvenserne af priskrigen.

- Jeg er ked af det på byens vegne, mere ønsker jeg ikke at sige, siger Jens Thrane.

Medarbejderne i Sportmaster i Grindsted fik deres opsigelser i sidste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];