Annonce
Læserbrev

Konkurrenceforvridning ikke i orden

Annonce

Læserbrev: Forleden traf jeg tidligere idrætsinspektør Flemming Andersen i den nye sauna i det nyetablerede wellnessområde ved Varde Svømmehal.

Flemming Andersen glædede sig over, at de planer, han allerede havde på tegnebrættet ved sin fratrædelse i 2011, nu er ført ud i livet. Han kæmpede forgæves i sin tid for opgradering af svømmehallen, men det lykkedes aldrig at skaffe midlerne.

Nu er planerne omsider ført ud i livet, og svømmehallen har fået et tiltrængt løft. Det har været en svær fødsel og kun muliggjort ved at etablere en såkaldt erhvervsdrivende fond, der skal stå for drift og udvikling af centret.

Med denne manøvre kan der lånes midler i realkreditinstitutioner og banker uden at komme i karambolage med de restriktive lånerammer i kommunerne.

Fonden ejer som sådan ingenting. Det er stadig kommunen og dermed skatteborgerne, der ejer faciliteterne, og det er også kommunen, der står som garant, hvis fonden kapitulerer og går konkurs.

Tillykke til byen med de nye flotte faciliteter. Men glem nu ikke at tænde lys i mørkelygten. Offentligheden skal have mulighed for at kigge fonden i kortene, og der skal være åbenhed om driften.

Der må for eksempel ikke være tale om konkurrenceforvridning i forhold til private aktører i både fitness- og hotelbranchen. Det er der, når priser er uforholdsmæssig lave.

Jeg har siden september måned 2019 påpeget konkurrenceforvridning i forhold til andre private fitnesscentre. Svømmehallen er byens og borgernes svømmehal. Den skal behandle private brugere på lige vilkår. Det har kommunen som tilsynsførende nu omsider anerkendt.

Tommy Søndergaard ved svømmehallen i Varde. Arkivfoto: Yvonn Tittel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce