Annonce
Læserbrev

Konkurrenceforvridning ikke i orden

Læserbrev: Forleden traf jeg tidligere idrætsinspektør Flemming Andersen i den nye sauna i det nyetablerede wellnessområde ved Varde Svømmehal.

Flemming Andersen glædede sig over, at de planer, han allerede havde på tegnebrættet ved sin fratrædelse i 2011, nu er ført ud i livet. Han kæmpede forgæves i sin tid for opgradering af svømmehallen, men det lykkedes aldrig at skaffe midlerne.

Nu er planerne omsider ført ud i livet, og svømmehallen har fået et tiltrængt løft. Det har været en svær fødsel og kun muliggjort ved at etablere en såkaldt erhvervsdrivende fond, der skal stå for drift og udvikling af centret.

Med denne manøvre kan der lånes midler i realkreditinstitutioner og banker uden at komme i karambolage med de restriktive lånerammer i kommunerne.

Fonden ejer som sådan ingenting. Det er stadig kommunen og dermed skatteborgerne, der ejer faciliteterne, og det er også kommunen, der står som garant, hvis fonden kapitulerer og går konkurs.

Tillykke til byen med de nye flotte faciliteter. Men glem nu ikke at tænde lys i mørkelygten. Offentligheden skal have mulighed for at kigge fonden i kortene, og der skal være åbenhed om driften.

Der må for eksempel ikke være tale om konkurrenceforvridning i forhold til private aktører i både fitness- og hotelbranchen. Det er der, når priser er uforholdsmæssig lave.

Jeg har siden september måned 2019 påpeget konkurrenceforvridning i forhold til andre private fitnesscentre. Svømmehallen er byens og borgernes svømmehal. Den skal behandle private brugere på lige vilkår. Det har kommunen som tilsynsførende nu omsider anerkendt.

Annonce
Tommy Søndergaard ved svømmehallen i Varde. Arkivfoto: Yvonn Tittel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce