x
Annonce
Sport

Konkurrenter starter test med mere fart end Magnussen

Albert Gea/Reuters
Kevin Magnussen tester i denne uge Haas-raceren i Barcelona sammen med de øvrige Formel 1-hold.

De fleste konkurrenter havde mere fart og tilbagelagde også en længere distance.

Annonce

Sådan er status for Kevin Magnussen (Haas) efter første halvdel af onsdagens Formel 1-test lidt uden for Barcelona.

Den 27-årige dansker tilbagelagde 55 omgange på den 4655 meter lange bane, hvilket ret beset er en hel del.

Magnussen satte samtidig niendebedste tid af de ti kørere, der var i aktion på asfalten uden for den spanske storby.

Stort set samtlige ti hold havde tilsyneladende en gnidningsfri formiddag uden synderlige uheld, hvilket betød, at alle kørere fik tilbagelagt en masse kilometer.

Kun russiske Daniil Kvyat (Alpha Tauri) med 54 omgange kørte færre kilometer end danskeren. Max Verstappen (Red Bull) nåede flest omgange med 91.

På de første testdage er det typisk vigtigere for Formel 1-holdene at få kørt så mange kilometer som muligt, så de kan lære bilerne bedre at kende. Farten er ofte mindre vigtig.

Magnussens hurtigste omgang på 1 minut og 18,466 sekunder rakte til niendebedste tid - kun Daniil Kvyat kørte langsommere end danskeren.

Mercedes-køreren Valtteri Bottas satte hurtigste tid med 1 minut og 17,313 sekunder.

Magnussen skal efter frokost igen teste Haas-raceren. Torsdag er holdkammeraten Romain Grosjean bag rattet, inden de deles om køretiden på fredag. I næste uge er der yderligere tre testdage.

2020-sæsonen skydes i gang 15. marts i Melbourne i Australien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Annonce