x
Annonce
Sport

Konkurrenterne fravælger Danmark til EM-hovedkvarter

Michaela Rehle/Reuters
Danmarks tre indledende EM-modstandere har alle valgt at bo uden for Danmark under sommerens EM.

Til sommer er København medvært for en af puljerne ved fodbold-EM, men det betyder ikke, at EM-deltagerne kommer til at bo i Danmark under slutrunden.

Annonce

Det fremgår af en liste over de enkelte landes EM-hovedkvarter, som Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har offentliggjort.

Danmark vil have "base camp" i Helsingør, men ingen af de tre gruppemodstandere har valgt at slå lejr på dansk grund.

Belgien bliver hjemme i Tubize godt 30 kilometer fra Bruxelles, mens Finland har valgt at bo i Rusland.

Finnerne kommer til at bo i Repino uden for Sankt Petersborg, som er den anden værtsby for puljen.

Rusland har valgt Novogorsk i nærheden af Moskva som EM-hovedkvarter. Både Rusland, Finland og Belgien skal spille to puljekampe i Sankt Petersborg og en i København.

Danmark spiller til gengæld alle sine indledende kampe i Parken.

De danske arrangører havde stillet Valby Idrætspark til rådighed som træningsbane, hvis en nation havde valgt at slå sig ned i København.

EM-slutrunden er denne gang spredt over 12 værtsbyer i 12 forskellige lande.

Turneringen begynder 12. juni.

/ritzau/

Listen over EM''s base camps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce